Duurzaam festival Alkmaar

De gemeente Alkmaar organiseert een festival over onder andere recycling. Het festival heet Duurzame Helden Alkmaar en het zal plaatsvinden op 16 september op het Canadaplein. Tijdens het festival kunt u door middel van tips over afval, recycling, voeding, eerlijk winkelen en duurzaam wonen uw levensstijl duurzamer maken. Tevens zijn er activiteiten voor kinderen, die de vorige jaren erg positief zijn beoordeeld.

Verschilende ondernemers kunnen u tips geven over het besparen van energie en zelfs over hoe u zelf energie kunt opwekken. Er staan mensen klaar om al uw vragen te beantwoorden. In Alkmaar is er een ontwikkeling naar aardgasvrij wonen. Steeds meer plekken worden namelijk verwarmd met restwarmte van de Huisvuilcentrale. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kunt u terecht bij de HVC kraam.

Op het festival zullen ook afvalcoaches aanwezig zijn. Zij kunnen u alles vertelen over afval scheiden en recycling. Tevens wordt er informatie gegeven over de plannen van de stad met betrekking tot afva scheiden.

Over de dag verspreid zullen er meerdere (elektrische) kook demonstraties gegeven worden met biologische en lokae producten. Natuurlijk mag u hierna van het eten proeven. Op deze manier wilt het festival laten zien dat je prima lekker kunt koken en wokken zonder gas te gebruiken. In de toekomst zullen mensen namelijk geen aardgas meer in huis hebben.

In Alkmaar zijn er 53 winkels die deelnemen aan de Eerlijk Winkelen Route. Dit initiatief wijst mensen erop of producten met zorg voor mens en milieu zijn gemaakt. Een aantal winkeliers zullen aanwezig zijn op het festival en kunnen u meer informatie geven.

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Ze mogen helpen met koken en er zullen diverse knutselactiviteiten zijn!