Nieuwe locatie voor Stichting Gered Gereedschap Nijkerk

Afgelopen vrijdag, 19 februari, opende wethouder Patricia van der Hurk de nieuwe locatie van Stichting Gered Gereedschap Nijkerk. Het nieuwe onderkomen van de vrijwilligersorganisatie bevindt zich in het dagactiviteitencentrum aan de Nijverheidsstraat in Nijkerk.

Nieuw onderkomen
Gered Gereedschap is een organisatie die al vanaf 2003 oude gereedschappen inzamelt en de opknapt voor projecten in ontwikkelingslanden. Op de nieuwe locatie hebben ze iets minder ruimte dan voorheen, maar er is wel een complete zonderruimte aanwezig. Deze zolder hebben de vrijwilligers van de stichting zelf gebouwd en zal gebruikt worden voor de opslag van lichtere materialen. Ook mag Gered Gereedschap gebruik maken van de opslagruimte van de nabijgelegen kringloopwinkel ‘Goed Bezig’ van ’s Heerenloo. In deze kringloop zal ook een deel van de opgeknapte gereedschappen verkocht worden.
Op alle locaties waar een vestiging van Gered Gereedschap is gevestigd worden duidelijk herkenbare verzamelcontainers in de omgeving geplaatst. Hier kunnen omwonenden hun gereedschappen deponeren. Bij de containers zullen ook altijd folders aanwezig zijn waar informatie over het project te lezen is.

Samenwerking
Stichting Gered Gereedschap Nijkerk gaat op de nieuwe locatie samenwerken met de kringloopwinkel van ’s Heerenloo en met het dagactiviteitencentrum van de GGZ. Zo kunnen mensen die een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt hebben betrokken worden bij het werk van Gered Gereedschap zodat zij toch een maatschappelijk bijdrage leveren. Zo bevordert de stichting de maatschappelijke participatie, levert een bijdrage aan een duurzame samenleving en helpt bij de ontwikkeling van derdewereld landen.