Nieuwe kinder-kringloopwinkel in Hillegom

Al in oktober 2012 openden Sylvia en Paul Duijts hun kringloopwinkel 'Het Huis van Tante Trees' aan de Meerstraat in Hillegom. Deze Kringloopwinkel was gelijk een groot succes, zo goed zelfs dat dit jaar op 2 januari een tweede vestiging is geopend: De Kindersjop van Tante Trees. Deze winkel vindt u aan de Hoofdstraat 128 in Hillegom.

Vrijwilligers
Tijdens de opening waren de twintig vrijwilligers van 'Het Huis Tante Trees' aanwezig. Paul en Sylvia Duijts zijn erg trots op hun nieuwe project. Een winkel waar alleen maar tweedehands artikelen voor kinderen worden verkocht.

Beide kringloopwinkels behoren tot de stichting 'Het huis van Tante Trees'. Sylvia Duijts is voorzitter van deze stichting en Paul Duijts de bedrijfsleider. U kunt hen beide dagelijks in de twee winkels treffen. Ze verdelen hun werkzaamheden tussen beide winkels die op loopafstand van elkaar zijn. Een belangrijke taak is het begeleidden van de vrijwilligers. 'Dat zijn autistische jongeren, maar ook huisvrouwen en mannen en ook stagiaires uit het reguliere onderwijs', legt Paul uit.

In De Kindersjop is bevindt zich tevens het kantoor voor de werving van nieuwe werknemers. 'Hier kunnen we rustig met elkaar praten. In de andere vestiging hebben we een grote koffietafel, waar dat voorheen gebeurde en dat werkte niet helemaal. Mensen hebben toch priv├ęzaken te vertellen en dat gaat nu veel beter. Ook hebben we hier nu een ruime opslag en werkplaats'.

Spullen inbrengen
In de Kindersjop vindt u alles op kinder- en babygebied, van kleding, knuffels, speelgoed, spellen tot boxen, buggy's tot maxi cosi's aan toe. Spullen inbrengen kan bij de deze nieuwe winkel ook bij het Huis van Tante Trees aan de Meerstraat, wat het is maakt niet uit. 'Het maakt niet uit waar men wat brengt. Wij zorgen ervoor dat het op de juiste plek terecht komt. We willen het voor de mensen niet extra moeilijk maken. We zijn blij met alles wat iedereen brengt'.