Nieuw winkelconcept opent in Breda

Een nieuw winkelconcept opent maandag 31 maart in Breda aan de Haagdijk. Het is een soort combinatie van een kringloopwinkel, een pandjeshuis en Marktplaats. Het is de tweede Nederlandse vestiging van het 'Mijntafel' concept nadat vorig jaar de eerste winkel in Friesland opende. Hier kunnen tweedehands maar ook nieuwe spullen worden verkocht door particulieren, maar op een unieke manier. Met Mijntafel is er weer een nieuwe variant op de al overvolle markt van rommelmarkten, kringloop en internetwinkels.
De winkel is in Friesland al een groot succes en daarom breidt de formule zich uit naar het zuiden.

Wat houdt het in?
Bij Mijntafel kunnen particuliere aanbieders van tweedehands en of nieuwe spullen een tafel huren. Dit is een soort vitrinekast en u betaald er 25 euro per week voor. Uw verkoopwaren worden op de tafel uitgestald en verkocht door medewerkers van Mijntafel. Het bedrag wat de verkoop oplevert wordt overmaakt naar de bankrekening van de voormalige eigenaar.
Volgens het bedrijf Mijntafel vermijdt u door de nieuwe winkelconcept de minder leuke kanten van bijvoorbeeld handelen via Marktplaats. "Je hebt geen problemen met de betaling, geen gezeur achteraf en je bepaalt zelf de prijs."

Verbeterde look-a-like
Mijntafel lijkt op het Franse winkelconcept Troc die ook vestigingen in Nederland heeft. Bij Troc wordt de prijs van de aangeboden spullen die daadwerkelijk zijn verkocht, gedeeld met de winkel en de klant. Bij Mijntafel is de hele opbrengst voor de klant en moet alleen worden betaald voor de 'tafel'. Voor de klant voordeliger dus.