Nieuw afvalbrengpunt in Almelo

Inwoners van Almelo brengen al tijden hun afval naar de gemeentewerf aan de Turfkade. Maar binnenkort gaat dit veranderen. Een deel van de inwoners van Almelo, Wierden en Vriezenveen kan hun afval vanaf zaterdag 28 maart dichter bij huis wegbrengen. Het bedrijf Leemans Afval en Reiniging opent namelijk een eigen afvalbrengpunt op Bedrijvenpark Twente 25. Leemans is al gevestigd op die locatie met een container-verhuurbedrijf.

Afval brengen
Op het nieuwe afvalbrengpunt kan enkel ‘droog’ afval worden aangeboden zoals restafval, puin, sloopmateriaal, papier, kunststof en interieurmateriaal. Dit moet wel goed gescheiden worden aangeboden. Groente-, fruit- en tuinafval kunt u er dus niet kwijt. Hans Kobes, eigenaar van Leemans, is enthousiast over de opening van het afvalbrengpunt. "Recyclen is hot en de gemeente Almelo wil de grijze bak minder vaak gaan inzamelen. Daar spelen we dus mooi op in", vertelt hij.
Het storten van afval kost bij het afvalbrengpunt van Leemans hetzelfde als bij het gemeentelijk afvalbrengpunt. Afval brengen is mogelijk op zaterdagen tussen 9 uur en 15 uur.