Nespresso kiest voor Dusseldorp bij recycling capsules

Nespresso gaat samen met Dusseldorp Inzameling en Recycling in Lichtenvoorde een proef uitvoeren waarbij gebruikte aluminium koffiecups worden gerecycled. In de proef kan de consument de gebruikte capsules bij de aflevering van nieuwe capsules meegeven aan TNT Post. Dusseldorp haalt ook de ingeleverde capsules op bij de Nespresso boutiques en de "shop in shops" van de Bijenkorf.
Dusseldorp woordvoerder Sebas van Wijk geeft aan zeer trots te zijn dat Nespresso voor Dusseldorp heeft gekozen. Bij de recycling van de capsules wordt 95% energie bespaart ten opzichte van de winning en bewerking van nieuw aluminium. Tijdens het recycling proces worden de capsules in een kleine shredder verwerkt waarna het aluminium en de organische resten kunnen worden gescheiden. In de toekomst wil Dusseldorp bio-energie opwekken uit deze organische resten.
Nespresso verwacht op basis van eigen onderzoek dat de consumenten een grote bereidheid zullen hebben de capsules te scheiden van het gewone huisvuil. De proef duurt een jaar. Indien de proef goed verloopt zal Dusseldorp de inzameling voor de gehele Benelux gaan verzorgen.