Natural Plastics plant duurzaam bomen zonder boompalen

Bomen aanplanten met bomen is wat je algemeen ziet als je door de gemiddelde woonwijk in Nederland rijdt. Geen mooie volgroeide bomen maar bomen star vastgehouden door boompalen en rubber of kunststof band. Aan deze paradox kan een einde komen wanneer er met het gepatenteerde systeem van Natural Plastics jonge bomen worden aangeplant.
Het simpel hanteerbare systeem heeft naast het feit dat het kostenefficiënter is nog veel meer voordelen welke nog veel belangrijker zijn voor het kostbare milieu.
Het systeem is CO2 reducerend, volledig uit biologisch afbreekbaar kunststof, bespaart duizenden bomen welke al veel CO2 hebben opgeslagen, zorgt voor een 30% snellere ontwikkeling van de jonge boom, kent geen beschadigingen van het knellende band en past volledig binnen het groen en duurzaam inkopen.

Natural Plastics geeft om aandacht te schenken aan deze paradox ruim 300 gemeenten een eenjarige Prunus. Door Natural Plastics is een complete lijn producten ontwikkeld, gepatenteerd en geproduceerd voor de meest duurzame wijze van het planten van bomen. Het systeem bestaat uit de verankering, drainage, wortelbegeleiding en bescherming voor jonge en kostbare bomen. Deze producten zijn geproduceerd uit biologisch afbreekbaar en composteerbaar bioplastic.

Directeur Ruud Halbersma licht enthousiast toe: "De bioplastic wordt geproduceerd uit afval van de voedsel industrie in plaats van met minerale olie zoals bij normale plastic." Door een samenwerking met Stichting Trees for Travel is nu ook het productieproces van deze bioplastic CO2 neutraal. De CO2 uitstoot van de productie, die al 60% lager is dan bij de productie van normaal plastic, wordt gecompenseerd in een duurzaam ontwikkelingsproject van deze stichting."
"Bovendien," zo legt hij uit, "wordt door het toepassen van dit boomverankeringssysteem van bioplastic, het gebruik van houten boompalen vermeden. Hierdoor wordt houtkap voorkomen en CO2 bespaard. De CO2 besparing voor elke 100 bomen die met dit systeem worden geplant, is gelijk aan de uitstoot van 20.000 autokilometers. Je gaat het pas zien als ze er niet meer zijn zou Johan Cruijff hebben gezegd. De gemeenten en andere gebruikers ontvangen een certificaat voor de hoeveelheid CO2 die zij op deze wijze hebben gecompenseerd en gereduceerd. Zo kan je met een aantal bomen het vervoer van gemeentelijke diensten compenseren."

Het gepatenteerde boomverankeringssysteem van bioplastics van Natural Plastics B.V. is door een samenwerking met Stichting Trees for Travel behalve volledig composteerbaar nu ook klimaatpositief. Overheden en andere organisaties kunnen door het planten van een boom met dit systeem, het gebruik van boompalen voorkomen en zo hun klimaatvoetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Meer informatie vindt u op Duurzaam bomen planten