Minister Huizinga van VROM lanceert Plastic Power

Op dinsdag 20 april zal minister Huizinga als ‘quizmaster’ een lespakket over gescheiden inzameling van plastic introduceren in groep 5 en 6 van Nutsschool Bezuidenhout in Den Haag. Nedvang heeft onder de naam Plastic Power dit lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen.

Per 1 januari 2010 zijn gemeenten verplicht plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen en zoveel mogelijk te recyclen. Streven is het percentage hergebruikte plastic verpakkingen te laten stijgen naar 42% in 2012. Dit levert een jaarlijkse besparing op van ongeveer 210 kiloton CO2, vergelijkbaar met het elektriciteitsgebruik van 100.000 huishoudens. Gescheiden inzameling en hergebruik is ook van belang omdat de grondstoffen waarvan plastic gemaakt is op den duur opraken.

In 2009 is op initiatief van de stichting Nedvang (namens het verpakkende bedrijfsleven) de grootschalige Plastic Heroes-campagne gestart die inwoners motiveert kunststof en plastic verpakkingsafval gescheiden aan te bieden. Voor kinderen heeft Nedvang Plastic Power ontwikkeld: een lespakket voor basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6. Kinderen leren met dit pakket alles over de inzameling en recycling van plastic. Wat is plastic verpakkingsmateriaal? Wat mag wel en wat niet bij het plastic afval? Welke nieuwe producten kun je van gerecycled plastic maken? Plastic Power bevat prikkelende opdrachten en heldere informatie.

U bent van harte uitgenodigd om bij de lancering van Plastic Power aanwezig te zijn.

Datum: 20 april 2010, 10.30-11.30 uur
Locatie: Nutsschool Bezuidenhout
Merkusstraat 19
2593 TL Den Haag

Colofon
Dit is een bericht van:
Ministerie van VROM
Rijnstraat 8
2515 XP Den Haag Vragen of opmerkingen?
mailto:internet@minvrom.nl