Milieustraat Noordoostpolder een succes

De milieustraat van de gemeente Noordoostpolder op bedrijventerrein Nagelerweg in Emmeloord blijkt een succes te zijn. Ongeveer 30.000 mensen hebben in het eerste jaar een bezoek gebracht aan (het gratis deel van) de milieustraat. De gemeente verwacht dat dit aantal de komende tijd nog zal groeien.

Ook bij de kringloopwinkel
In de gemeente kunnen mensen hun oud papier, glas en oud ijzer ook bij kringloopwinkel Het Goed brengen. Deze containers zullen gewoon blijven staan, laat het kringloopbedrijf weten. De gemeente heeft laten weten dat afval brengen bij de kringloop vanaf 1 mei niet meer mogelijk is. Maar Het Goed zelf ontkent dit. Zij zullen niet meer actief werven, maar iemand die langskomt met afval is nog steeds welkom. De herbruikbare spullen die mensen bij de milieustraat inleveren, worden doorgegeven aan Het Goed en in de winkel verkocht.

Samenwerking Concern voor Werk
Afgelopen jaar heeft de gemeente ook een contract afgesloten met Concern voor Werk voor het inzamelen van oud textiel en afgedankte elektrische apparaten. Medewerkers van Concern werden ingezet op het gratis gedeelte van de milieustraat. Alle medewerkers hebben een speciale opleiding afgerond zodat ze dit werk op een goede manier kunnen doen. Maar de medewerkers van Concern voor Werk legen daarnaast ook alle textielcontainers in Noordoostpolder en halen op afspraak afgedankte elektrische apparaten bij mensen thuis op. De gemeente is zeer tevreden over de dienstverlening die door Concern voor Werk wordt geleverd en heeft daarom besloten om het contract, vanaf 1 april, voor onbepaalde tijd te verlengen.