Milieustraat Nijmegen tijdelijk gesloten

De milieustraat aan de Kanaalstraat in Nijmegen zal maandag 5 mei tijdelijk sluiten. Er start dan namelijk een verbouwing om de straat overzichtelijker en veiliger te maken. "We verwachten dat de Kanaalstraat in september weer open is", aldus een woordvoerder van Dar.

Verbeteren
Er worden veel verbeteringen doorgevoerd op de milieustraat. Zo komt er een weegbrug die het gewicht van betaalde afvalstromen precies meet. Voorheen werd de hoeveelheid afval nog geschat. Daarbij worden automobilisten zoveel mogelijk gescheiden van werkverkeer tijdens het brengen van afval.

Tijdelijke vervanging
Voor bewoners uit de omliggende gemeenten is er een tijdelijke vervangende locatie. Voor de gemeente Beuningen is dat afvalstraat Bijsterhuizen in Wijchen. Voor gemeente Ubbergen is de milieustraat aan de Nijverheidsweg 43 in Nijmegen beschikbaar. Bewoners van Nijmegen kunnen bij beide terecht.

Houdt u er rekening mee dat ook voor de tijdelijke afvalbrenglocaties een afvalpas verplicht is. Ook kan er niet contant betaald worden. De afvalstraat Bijsterhuizen is maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur open. Op zaterdag om 8.30.
De Nijverheidsweg is op dezelfde tijden, inclusief op dinsdag en donderdag, open.