Milieustraat Emmen mogelijk binnenkort vaker open

De milieustraat in Emmen zal waarschijnlijk binnenkort nieuwe openingstijden krijgen. In maart zal de gemeenteraad een besluit nemen. Er zijn nu drie mogelijkheden om de openingstijden uit te breiden.

In november afgelopen jaar bracht de VVD fractie van de gemeente een motie in voor een verruiming van de openingsuren van de gemeentelijke milieustraat. Zij vinden de openingstijden vooral op maandag en zaterdag te beperkt. Voor veel mensen is het lastig naar de milieustraat te komen gezien hun werkuren of andere dagelijkse verplichtingen.

Tijden zijn veranderd
Sinds 2012 zijn de openingstijden van de milieustraat niet meer veranderd. Er is toen besloten de straat op maandag te sluiten, wegens weinig bezoekers op die dag. De overige dagen is de straat tot half vijf ’s middags open, behalve op zaterdag. Dan sluit de milieustraat al op half twee. Uit onderzoek is gebleken dat de milieustraat Emmen iets minder lang geopend is als andere gemeenten uit de omgeving, hoewel het verschil klein is. Met de 37,5 uur is Emmen iets vaker gesloten dan steden als Leeuwarden (46 uur) of Arnhem (48 uur).

Drie mogelijkheden
Er liggen nu drie opties klaar bij de gemeenteraad om de openingstijden aan te passen. Open gaan op de maandag is mogelijk, maar dan sluit de straat op de overige dagen een half uur eerder. Zo zouden er geen extra kosten gemaakt hoeven te worden. Ook is het mogelijk de openingsduur op de zaterdag te verlening tot vier uur ’s middags, maar de maandag blijft dan gesloten. Ook deze optie zou zonder extra kosten doorgevoerd kunnen worden. De derde optie is op de milieustraat maandag t/m zaterdag te openen tot vier uur ’s middags. De openingstijd wordt dan 45 uur per week en dit gaat de gemeente jaarlijks zo’n 49.000 euro kosten.