Milieustraat Beneden-Leeuwen wordt mini-milieustraat

Vanaf 7 februari mogen bewoners van gemeente West Maas en Waal niet langer oude autobanden, sloophout, bouwpuin of ander grof vuil brengen naar de milieustraat op het bedrijventerrein Veesteeg in Beneden-Leeuwen. De gemeente heeft deze milieustraat omgezet naar een 'light-versie' ook wel 'mini-milieustraat' genoemd. Bewoners kunnen er dan alleen nog terecht voor het inleveren van groen tuinafval (maximaal 2 kuub), klein chemisch afval en kleine partijen asbest. Extra tuinafval kunnen inwoners kwijt bij een speciaal inzamelstation in Maasbommel wat tijdens de zes zogenoemde snoeimaanden geopend zal zijn.

Stukje verder weg
Voor het inleveren van de overige afvalstromen moeten inwoners van de gemeente vanaf 7 februari rivier de Waal oversteken, om bij een van de milieustraten van de regionale afvalverwerker Avri te komen. De dichtstbijzijnde milieustraat is in Medel bij Tiel. De gemeente geeft als advies dat mensen ook terecht kunnen bij commerciƫle milieustraten die dichterbij zijn of de kringloopwinkel, dit is vaak zelfs nog goedkoper.

Experiment
De mini-milieustraat in Beneden-Leeuwen is vooralsnog een experiment. Als het concept slaagt, bestaat de kans dat het idee wordt overgenomen door andere gemeenten in de Regio Rivierenland.