Mijlpalen behaald in duurzame ontwikkeling Amsterdam RAI

Amsterdam RAI werkt hard aan haar zelf gestelde groene doelen. Er is nu al 100% recycling op afval, internationale duurzaamheidscertificaten, de plaatsing van 1.632 zonnepanelen en een aangescherpt MVO-beleid. Amsterdam RAI wil zich de komende jaren opwerken naar de koploper in de Europese beurs- en congresindustrie op het gebied van duurzaamheid. De slogan luidt daarom ook ‘Creating a great environment to meet’. Dit meldt de zesde editie van het RAI Duurzaamheidsverslag.

De organisatie van Amsterdam RAI werkt al sinds 2007 aan haar groene doelen. Door een balans te vinden in vergroten van welzijn, het verminderen van impact op het milieu en het versterken van ‘communities’ wil de organisatie een duurzame omgeving creëren.

Onderscheidingen en awards
Één van de werkpunten is het optimaliseren van het afvalbeleid. Een mijlpaal in deze ontwikkeling van Amsterdam RAI was het behalen van ‘Zero waste’. Deze onderscheiding betekend dat al het afval voor 100% wordt gerecycled. Bijkomend gevolg hiervan is dat de totale afvalproductie met 30% afgenomen.
Hiernaast heeft Amsterdam RAI dit jaar drie gouden awards voor duurzaamheid behaald: EarthCheck Gold, Green Key Gold en AIPC Gold. “We zijn trots op behaalde waardering die onze voortrekkersrol in de beurzen- en evenementensector onderstreept”, vertelt directeur Hans Bakker. "Willen we met duurzaamheid meerwaarde bieden, dan zullen we ons duurzaamheidsbeleid naar klanten en zakenrelaties toe nog relevanter en meer zichtbaar moeten maken. Die uitdaging gaan we graag aan!”