Medewerkers milieustraat ontvangen erkend diploma

Afgelopen dinsdag, 23 september, hebben enkele medewerkers van het afvalverwijderingsbedrijf Avalex hun MBO-1 ‘Medewerker Milieustraat’ diploma ontvangen in Bodegraven. Deze mannen werken al dagelijks op een milieustraat, maar zijn daarnaast terug gegaan naar de schoolbanken. Dit diploma betekend voor hen meer mogelijkheden in hun loopbaan en daarnaast zijn zij nu breder inzetbaar.

Hoge eisen
MBO-1 ‘Medewerker Milieustraat’ is een erkende opleiding van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze opleiding sluit aan bij de functie eisen voor een gekwalificeerde medewerker op een milieustraat. Er treden veel nieuwe ontwikkelingen plaats en de kwaliteit van de milieustraat moet optimaal zijn. Hierdoor wordt er steeds meer kennis en kunde van de medewerkers gevraagd.

Het lesprogramma
De duur van de opleiding is een jaar, waarbij er minimaal 200 uur les moet worden gevolgd. Door het ontwikkelen op zowel persoonlijk als op algemeen gebied, hebben de geslaagde leerlingen betere doorgroeimogelijkheden voor de toekomst.
Tijdens de opleiding wordt er onder andere gewerkt aan houding, gedrag, verantwoordelijkheid en communicatieve vaardigheden. En daarnaast wordt er natuurlijk veel geleerd over het vakgebied, zoals het omgaan met gevaarlijke stoffen, het gebruik van apparaten en gedragsregels in het verkeer.
Ook volgen de leerlingen praktijklessen op de locaties van de vier deelnemende organisaties: Avalex, GAD, Cyclus en Stadswerken Utrecht.