Max Velthuijsschool zoekt uitdaging in recycling elektrische apparaten

Den Haag, 09 April 2010 /EZPress/ - Vier leerlingen van de openbare basisschool Max Velthuijs uit Den Haag, startten vandaag met het inzamelen van elektrische apparaten en maakten hiermee van hun school een Wecycle-school. Hiermee geven ze invulling aan hun schoolproject `De Uitdaging`, bedoeld om met eigen activiteiten de wereld een stukje beter te maken. Wethouder Rabin Baldewsingh van Den Haag was aanwezig om de actie te ondersteunen.

Fotobijschrift: Wethouder Rabin Baldewsingh van Den Haag ondersteunt Wecycle op initiatief van Diana Al Hadidi, Nilufer Yildiz, Sumeyra Kosedag en Nassim Fares van de Max Velthuijsschool.

Diana Al Hadidi, Nassim Fares, Nilufer Yildiz en Sumeyra Kosedag wilde dat hun school een Wecycle-school zou worden. Wecycle, het initiatief voor de inzameling en recycling van gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen, heeft als doel meer kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak. Dit levert milieuschade op, terwijl ze na recycling waardevolle grondstoffen leveren voor nieuwe producten. Recycling is goed voor het milieu. Door kleine elektrische apparaten in te zamelen, spaart de Max Velthuijsschool bovendien voor leuke of nuttige artikelen voor de school.

In heel ons land nemen 1.100 basisscholen deel aan de doorlopende inzamelactie van Wecycle. Kinderen leren dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) niet thuishoren in de afvalbak. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten in te zamelen. Wecycle biedt de scholen lesmaterialen, inzamelmiddelen en een speciale ophaalservice. Meer informatie: www.wecycle.nl/scholen.

Over Wecycle
Via inzamelacties en campagnes wil Wecycle meer elektrische apparaten en spaarlampen inzamelen en recyclen. Wecycle is een initiatief van producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met scholen, verenigingen, gemeenten, detaillisten, kringloopbedrijven en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP
De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl

//Einde bericht

Bron: Stichting NVMP