Lochem maakt werk van duurzame energie

Op donderdag 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, staat de Gudulakerk in Lochem geheel in het teken van duurzame energie. Op initiatief van de gemeente Lochem, Tauw Group, Berkelmilieu en Circulus vindt een interactieve bijeenkomst plaats, waarvoor inwoners van Lochem worden uitgenodigd. Gastsprekers die avond zijn hoogleraar duurzaamheid Wubbo Ockels, wethouder Thijs de la Court en Bram de Borst, CEO van Tauw Group.

'We staan op de rand van een technische revolutie. Meer dan ooit groeit het besef dat nieuwe energievormen letterlijk van levensbelang voor de toekomst zijn. De technieken zijn ontwikkeld, we zijn er klaar voor. Nu is het moment om het tij te keren,' aldus prof. dr. Wubbo Ockels.

Lochem wil voorop lopen. Nu en in de toekomst. En met Lochem worden niet alleen de gemeenteraadsleden bedoeld, maar ook de inwoners. In de gemeente Lochem zijn al verschillende gezamenlijke initiatieven ontstaan, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. Het rendement vloeit hierbij rechtstreeks terug naar de gemeenschap.

Als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn, welke toepassingen eraan komen en wat u kunt doen om ook duurzame energie in te zetten, kom dan op 11 november naar de Gudulakerk en luister en denk mee, van 19.30uur tot 22.30 uur. De toegang is gratis, mits u zich inschrijft op www.lochem.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.