Leuke manier om afvalrecycling te stimuleren

De gemeente Bunnik heeft dit jaar samen met het campagneteam ‘Doe meer met afval’ de fotowedstrijd ‘Meer doen met afval’ georganiseerd. De winnaar van deze wedstrijd is Cora van Rossum uit Werkhoven.
Alle inwoners, zowel jong en oud, werden gestimuleerd een mooie, leuke of originele foto of filmpje over afval, afvalscheiding en/of recycling te maken.
Uit alle ingezonden foto’s en filmpjes heeft de wedstrijdjury de beste, leukste en meest originele foto over afval, afvalscheiding en/of recycling uitgekozen als winnende foto. De winnares maakte een foto van een kleurige composthoop, omringd door een haag van wilgentenen. Haar prijs kreeg ze uitgereikt door Wethouder Koopmanschap: Een digitale camera.

Belangrijk
Met de fotowedstrijd wilden de gemeente en het campagneteam de inwoners uit Bunnik op een leuke manier willen na laten denken over het belang van afvalscheiding en -recycling.
In hun foto of filmpje konden zij laten zien wat je nog meer kan doen om afval op een economische manier te verwerken. Composteren is dus een van deze vele mogelijkheden. Wethouder Koopmanschap benadrukt dat nog eens: “Initiatieven, zoals deze fotofilmwedstrijd, zijn belangrijk om het scheiden van afval te stimuleren”,

Hoe meer, hoe beter
“Hoe beter we samen ons afval scheiden, hoe minder restafval er verbrand hoeft te worden. Dit scheelt in de uitstoot van CO2 en andere gassen die schadelijk zijn voor het milieu”, aldus de wethouder.
“Bovendien is de inzameling en verwerking van restafval vaak duurder dan van gescheiden afval, terwijl dat soms zelfs geld oplevert. Met andere woorden: afval scheiden levert een hoop voordelen op, namelijk een groener milieu, een goedkopere afvalverwerking en nog meer grondstoffen voor nieuwe producten” vervolgd hij.

Zie voor meer informatie over de actie en alle winnende foto’s en filmpjes uit het hele land de site: www.doemeermetafval.nl