Kunststof scheiden leidt tot steeds meer hergebruik

Rotterdam, 02 April 2010 /EZPress/ - 75% van het via de Plastic Heroes-bakken of -zakken ingezamelde plastic verpakkingsafval wordt op dit moment al verwerkt tot nieuwe grondstof voor kunststof producten. Stichting Nedvang is blij met dit resultaat, maar heeft de ambitie om dit percentage nog hoger te krijgen. Om daartoe de eerste stap te zetten, heeft Nedvang op 30 maart een contract gesloten met Plastinum Polymer Technologies in Emmen.

In 2010 moet in Nederland 38% van het kunststof verpakkingsafval gerecycled worden. In 2012 wordt deze recycledoelstelling zelfs verhoogd tot 42%. Plastinum verwerkt deelstromen van samengestelde kunststoffen die voorheen niet recyclebaar waren tot grondstof. De overeenkomst tussen Nedvang en Plastinum draagt zo bij aan het behalen van de recycledoelstellingen.

Joris van der Meulen, manager Inzameling & Recycling van Nedvang, stelt: "Hergebruik is het enige dat voor ons telt. Met deze innovatieve techniek verwachten we het percentage ver boven de 75% hergebruik uit te tillen. Er worden al veel kunststof verpakkingen ingezameld. De burgers werken hard mee aan het halen van de milieudoelen. Met dit initiatief laten we zien dat de inspanningen van de burgers met hergebruik worden beloond."

Jacques Mot, Plastinum`s Chief Executive Officer, verklaart: "De Nedvang-overeenkomst vertegenwoordigt een belangrijke stap naar Plastinum`s doel om de Infinymer volop in de plastic verwerkingsindustrie te plaatsen. Wij geloven dat ons mixed plastic recyclingproces een economisch verantwoorde oplossing brengt voor Nedvang. We zien uit naar een prettige samenwerking met Nedvang om onze gemeenschappelijke doelstelling te volbrengen."

De technologie van Plastinum is gebaseerd op het unieke BLENDYMER recyclingproces. Dit proces zet voorheen niet te recyclen kunststof om in een pasta waarvan nieuwe plastic korrels (granulaat) worden gemaakt. Dit kwalitatief hoogwaardige granulaat dient als basis voor nieuwe kunststof producten.

//Einde bericht

Bron: Stichting Nedvang

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu