Kringloop Kraayenest Zuilen mag toch nog even blijven

Goed nieuws voor kringloopwinkel Kraayenest in Zuilen. De winkel mag voorlopig nog even in het pand aan de J.M. de Muinck Keizerlaan blijven. Dit heeft woningstichting Mitros laten weten. Hierover was enige tijd onduidelijkheid na het overlijden van de officiële eigenaresse van het pand. De kringloop zou nu geen verlenging van het huurcontact meer krijgen. Dit is nu dus wel het geval, echter is de situatie wel tijdelijk want Mitros blijft zoeken naar een toekomstige nieuwe bestemming voor de locatie, waarschijnlijk komen er sociale huurwoningen te staan.
“Kraayenest moet pas uit het pand als het zeker is dat de sociale huurwoningen op de locatie kunnen komen”, laat Mitros weten. ”Hiervoor gaan wij eerst een onderzoek doen en we moeten iemand vinden die de bouw van de huizen kan realiseren. Het is nog niet duidelijk hoelang dit gaat duren, maar zeker nog wel een jaar”.
Mitros heeft dit nog niet officieel aan Kringloopwinkel Kraayenest laten weten. Zij hebben dit nieuws in eerste instantie vernomen van een journalist. De woningstichting wil binnenkort met de winkel in gesprek om het tijdelijk contract in orde te maken. “We willen namelijk ook niet dat er straks lege winkelpanden staan als de bouw van de woningen nog niet direct kan starten”, aldus Mitros.