Klimaatstraatfeest in Bolsward

Met de onthulling van het bord "Mr DJ Cuipersstraat, Beste klimaatstraat van Fryslan 2010", samen met gedeputeerde Konst en burgemeester Vroegindeweij, gaf minister Tineke Huizinga van VROM het officiële startsein voor het Klimaatstraatfeest in Bolsward. De Samuel van Haringhouckstraat om de hoek viel vorig jaar deze eer te beurt. "Een heel actieve wijk dus, als het gaat om het je daadwerkelijk inzetten voor het milieu en het ontplooien van groene initiatieven," concludeerde minister Huizinga.

Huizinga: "Een goed voorbeeld van wat je kunt bereiken door samenwerking. Immers zowel de provincie, de gemeente als de woningcorporatie hebben meegedaan. Maar de bewoners moeten het uiteindelijk in de praktijk doen. Al met al is het een fantastisch voorbeeld van hoe je met simpele ideeën veel klimaatwinst kunt boeken: op een lagere temperatuur wassen, meer gebruik van de fiets maken, spaar- of ledlampen gebruiken, je woning isoleren, noem maar op. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen: niet alleen de regering, niet alleen bedrijven, wij met z'n allen zullen de verantwoordelijkheid moeten nemen om de aarde beter en schoner achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen."

Van de ruim 5000 deelnemende straten aan het jaarlijkse Klimaatstraatfeest kwam dit jaar de Peter Corneliusstraat in Waalwijk met de beste resultaten en de grootste besparingen. De Mr. D.J. Cuipersstraat in Boslward is dit jaar de best presterende straat in Friesland.

Bekijk de video op de website van VROM

Dit is een bericht van:
Ministerie van VROM
Rijnstraat 8
2515 XP Den Haag

Vragen of opmerkingen?
mailto:internet@minvrom.nl