Kleding inleveren voor voedselbank

Al eerder hebben Stichting Kringloop Alphen en de voedselbank Alphen gezamenlijke (kleding)acties georganiseerd. Onlangs zijn ze weer samen om de tafel gaan zitten om een nieuwe actie op te zetten. Deze keer gaat de aandacht naar kinderen en jongeren tot 16 jaar. De twee stichtingen willen met name kinderen die uit hun kleding zijn gegroeid en waarvan de ouders te weinig geld hebben om nieuwe kleding voor hen te kopen, ondersteunen. Alle inwoners van Alphen en omgeving worden opgeroepen om eens te neuzen in hun kledingkast naar exemplaren die je niet meer draagt, maar waar je anderen nog wel heel blij mee kunt maken. Het is zonde om deze kledingstukken dan gewoon bij het afval te gooien. Want de stichtingen vinden kleding een eerste levensbehoefte en al helemaal voor kinderen!

Kleding inleveren
De voedselbank heeft geen ruimte om de kleding op te slaan en te sorteren, en daarom kan de kleding elders worden ingeleverd. Het kan bij een van de vestigingen van Stichting Kringloop Alpen, of in één van de textielcontainers die door de gehele gemeente Alphen aan den Rijn staan of in de speciale kledingcontainer bij Energieweg 13, de hoofdvestiging van Stichting Kringloop Alphen. Het principe is simpel: Heeft u kleding die u wilt doneren, doe dit dan in een zak en zet er duidelijk op dat het voor de voedselbank bestemd is. De kringloopstichting zorgt er vervolgens voor dat het apart gehouden wordt voor de kinderkledingmarkt. U kunt nog kleding brengen tot maandag 20 april. Hierna zal de kringloop de markt speciaal voor de klanten van de voedselbank organiseren. Kinderen mogen op deze markt dan gratis een ‘nieuwe’ outfit uitkiezen.

Toekomstplannen
De voedselbank en Stichting Kringloop Alphen laten weten dat er in de toekomst zeker nog meer kledingacties zullen komen. Ze raden iedereen aan de websites van beide organisaties in de gaten te houden om te zien wanneer uw hulp nodig is.