Katwijk en Noordwijk winnen Wecycle prijs

De stichting Wecycle, die afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) inzamelt, beloont de gemeenten Katwijk en Noordwijk met een cheque ter waarde van 1.000 euro voor de lokale Sinterklaasintochten. De gemeenten Katwijk en Noordwijk hebben een gemeenschappelijke milieustraat, en werken ook samen voor de afvalverwerking. Wethouder Duurzaamheid van de gemeente Katwijk, Jacco Knape, heeft de beloning in ontvangst genomen namens de gemeenten.

Publiciteit
De gemeenten hebben deze prijs gewonnen voor hun inzet tijdens de Koningsdag-campagne eerder dit jaar. Op de milieustraat was zelfs het mysterieuze hoofdpersoon uit het speciale koningsdagboek aanwezig om de boeken te signeren. Dit boek kregen inwoners gratis bij het inleveren van een oud elektrisch apparaat of spaarlamp.
Alle deelnemende gemeenten aan de actie van Wecycle ontvingen een communicatiekit waarmee zij de inzamelactie zelf konden promoten bij hun inwoners. De winnaars zijn bepaald op basis van de originaliteit van de activiteit of de snelheid en hoeveelheid publiciteit. De cheque is uitgereikt op het jaarlijkse VNG-congres.