Jongeren maken de straat in Sliedrecht schoon

Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht organiseert in samenwerking met Stichting de Kringloop het project 'Sliedrecht schoon' in februari voor de jongeren in Sliedrecht. Tijdens deze dag is het de bedoeling om zoveel mogelijk (hang)jongeren aan het werk te zetten om de straat schoon te houden in al zijn vormen, dit in plaats van vuil te maken.
“Het doel van Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht is om zoveel mogelijk (hang)jongeren aan te sporen om werk te verzetten. De jongeren en spelers van de Zaalvoetbalvereniging Sliedrechts, deze selectiespelers waren voorheen zelf straatjongeren, zullen deze dag in Sliedrecht schoonmaakacties verrichten om Sliedrecht schoon te maken en te houden”, aldus Mikail Yilmaz, bestuursvoorzitter en coach van ZVV Sliedrecht 1. "Door het geschenk van 1000 euro van Stichting de Kringloop Sliedrecht, waar wij als vereniging erg dankbaar voor zijn, kan Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht de jongeren een lidmaatschap bij de vereniging aanbieden. Hierdoor kunnen wij bijdragen aan de optimale zorg die Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht wil bieden aan jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken." Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht wil door middel van het stimuleren van jongeren zoveel mogelijk jongeren aansporen om te gaan sporten bij een sportvereniging.
Zaalvoetbalvereniging Sliedrecht is een maatschappelijk betrokken vereniging, welke zich zeer bewust is van haar signaleringsfunctie. Sportverenigingen zijn door hun laagdrempelige karakter steeds meer een belangrijke binding tussen jongeren en de maatschappij.
De noodzaak van zulke projecten is groot, , meent voorzitter van de vereniging Umut Takac. "Steeds meer jongeren hangen rond in Sliedrecht. Ons team gaat straks intensief samenwerken aan een onderzoek om de samenhang tussen de verschillende jongeren en verenigingen beter te begrijpen. Door jongeren te volgen vanaf het begin dat ze zich aansluiten bij onze vereniging tot op latere leeftijd verwachten we veel nieuwe inzichten te krijgen die we kunnen inzetten voor andere maatschappelijke doeleinden."
Wie mee wil doen, kan zich melden via bestuur@zvvsliedrecht.nl of zich inschrijven via www.zvvsliedrecht.nl.