Jarige Forbo introduceert duurzame vloermatten

Krommenie, 5 juni 2012. De Forbo Flooring Coral fabriek uit Krommenie viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. In het bedrijf worden schoonloopmatten en -systemen gemaakt die de onderhoudskosten sterk verlagen en de achterliggende vloeren beschermen tegen vuil en vocht. Het jubileum van de fabriek valt samen met de introductie van de zeer duurzame Coral Welcome collectie eind dit jaar.

De nieuwe collectie bestaat uit duurzame vloermatten gemaakt van gerecycled garen, genaamd Econyl. Dit materiaal bestaat uit polyamide uit oude visnetten, tapijtafval en restmateriaal uit de Coral fabriek. De achterkant van de vloermatten is onder andere gemaakt van weggegooide PET-flessen. Ook de productie van de Coral Welcome collectie is sterk verduurzaamd. Zo is de LCA (Life Cycle Analysis)-waarde met bijna 50% gereduceerd ten opzichte van het Coral gemiddelde van 2009. Coral is bovendien een van de best werkende schoonloopmatten in de markt, aldus TNO. De nieuwe collectie kent verschillende kleurige, moderne dessins en is geschikt voor entrees in scholen, winkels en de commerciƫle sector.

De Coral fabriek in Krommenie begon in 1812 als rolrederij en weverij onder de naam N.V. Weverijen P.H. Kaars Sijpestein. Na verschillende overnames en splitsingen bleef in 1981 het bedrijf Tufton over, dat zich richtte op getufte bad- en slaapkamerkleedjes en later vloermatten. Uiteindelijk werd het bedrijf in 2008 gekocht door Forbo en was de naam Forbo Flooring Coral een feit.