ICT Milieu treedt toe tot NVMP

ICT Milieu, opdrachtgever voor de inzameling van afgedankte ICT- en telecomapparatuur, treedt toe tot de NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten). De NVMP besteedt de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland uit aan Wecycle. Hiermee is de inzameling en recycling van al het e-waste ondergebracht bij één uitvoeringsorganisatie.

Na de toetreding van ICT Milieu tot de NVMP spreken alle producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen voortaan met één stem richting overheid en marktpartijen waar het gaat om de inzameling en recycling van e-waste. Wecycle werkte al in opdracht van zes productstichtingen voor onder meer wit- en bruingoedapparaten, elektrisch (tuin)gereedschap, elektrisch speelgoed en energiezuinige lampen. Wecycle verzorgt sinds februari dit jaar de feitelijke inzameling en recycling voor ICT Milieu, die daarmee de zevende opdrachtgevende stichting is geworden.

“Het is voor de producenten en importeurs essentieel om gezamenlijk op te trekken richting onze stakeholders. Alleen dan kunnen we onze 10.000 inzamelpunten voor e-waste realiseren. We zijn dan ook verheugd dat ICT Milieu zich bij de NVMP aansluit,” zegt Jan Kamminga, voorzitter NVMP. “

Martin Trampe, voorzitter ICT Milieu: “Door ons aan te sluiten bij de NVMP profiteren we van de schaalgrootte, kennis en expertise van Wecycle. De consument wordt steeds bekender met Wecycle, zodat de boodschap om e-waste in te leveren, beter blijft hangen. Hierdoor kunnen we meer afgedankte ICT-apparatuur inzamelen."

Wecycle geeft aan verheugd te zijn dat Wecycle nu echt alles waar een stekker aan zit of dat op batterijen werkt, laat inzamelen en recyclen.”