Grote verbouwing milieustraat Noordwijk

Vanaf 3 maart starten de werkzaamheden op de milieustraat in Noordwijk. Deze wordt grondig verbouwd. Zo worden bijvoorbeeld de capaciteit en de doorstroming van de milieustraat verbeterd. Maar ook de rioolaansluiting wordt vernieuwd en er wordt een systeem gebouwd waardoor het mogelijk is om afvalcontainers flexibel in te zetten. Zo kan de milieustraat meegaan met het ritme van seizoenen. Zo zullen in periodes dat er bijvoorbeeld veel snoeihout wordt afgegeven, of veel papier, meer containers geplaatst worden voor deze afvalstromen.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden ongeveer tot half juni aan de gang. De milieustraat is voor inwoners van de gemeente Katwijk en de gemeente Noordwijk en hij blijft ook tijdens de verbouwing voor alle inwoners geopend. De milieupas blijft ook gewoon nodig om toegang te krijgen.

Verschillende fasen
De verbouwing bestaat uit drie fases. De eerste fase bestaat uit het vervangen van het riool en de verhardingen aan de west- en zuidzijde worden aangebracht. Let op: In deze fase wordt de in- en uitgang voor bezoekers tijdelijk aan de achterkant van het terrein geplaatst.
Dan volgt de tweede fase waarin het nieuwe perron gebouwd zal worden en er een tijdelijk KCA-depot (Klein Chemisch Afval) naast de zoutloods wordt geplaatst.
Tot slot, in de derde fase, wordt het definitieve KCA-depot geplaatst. Let op: De uitgang bevindt zich weer tijdelijk aan de achterzijde van de milieustraat. Gedurende alle fasen worden bezoekers met behulp van borden en natuurlijk ook door de medewerkers van de milieustraat geholpen bij het vinden van de weg.

Andere manier
Om de verbouwingen even te ontlopen kunt u voor het scheiden van hun papier, glas, kunststof en textiel natuurlijk ook gebruik maken van de milieuparkjes in uw woonomgeving.