Grootste kringloopwinkel van Amsterdam opent

Aankomende vrijdag, 13 juni, is het voor kringloopbedrijf Rataplan een memorabele dag. Om half 12 wordt aan de Generatorstraat 10, nabij de Coentunnel, de grootste kringloopwinkel van Amsterdam geopend. Deze winkel wordt officieel geopend door Wethouder Andrée van Es. Tijdens de openingsdag zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen en zal een band live optreden. Voor alle bezoekers is er gratis koffie, thee, fris en lekkere muffins!

De winkel wordt geleidt door Raimondo Smit en er werken ongeveer 30 medewerkers. Klantvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de kernwoorden in en rond de nieuwe vestiging van Rataplan.

Meer dan zomaar een kringloopwinkel
Binnen een half jaar is dit nieuwe kringloopgebouw uit de grond gestampt. Het is ontworpen Dedato ontwerpers en architecten en is op loopafstand van metrostation Isolatorweg. Hierdoor is de nieuwe winkel goed bereikbaar met zowel de fiets, metro, te voet als met de auto. Bij het pand is een ruime gratis parkeerplaats aanwezig met een overdekte opstelstrook met keerlus. Hierdoor kunnen goederen gemakkelijk gehaald en gebracht worden.
De kringloopwinkel is maar liefst 3500 vierkante meter groot en bestaat uit een begane grond en een eerste verdieping. De opstelling van artikelen is overzichtelijke en dynamisch. U vindt er van alles. Van leuke kleding tot fraai serviesgoed, van zeldzame elpees en boeken tot gebruikte fietsen en beeld- en geluidsdragers als videorecorders, dvd-spelers, tv's en radio's. Maar ook huishoudelijke artikelen als wasmachines, drogers en tv’s worden volop aangeboden.
De winkel van Rataplan werkt samen met de doe-'t-zelf-winkelketen Karwei. Bij verschillende producten uit het 'opgepimpte' tweedehands assortiment vinden klanten verwijzingen naar verfartikelen uit het assortiment ‘kleuren van nu’.

Maar deze nieuwe vestiging wil meer bieden dan alleen tweedehands winkelen. Er zijn thema-eilanden voor bijvoorbeeld de presentatie van vintagekleding en door het eigen personeel opgeknapte spullen. Daarnaast vinden er kunstexposities plaats, treed er regelmatig een band op of kun je meedoen aan bijvoorbeeld een workshop taarten maken. Elke week staat er iets nieuws op het programma en iedereen kan vrijblijvend meedoen. Hierdoor blijft het altijd verrassend om naar de kringloopwinkel te komen.
Voor als u even moe bent van het winkelen is er een grote horecahoek met buitenterras. Hier kunt u genieten van zowel hartige als zoete biologische producten en heerlijke verse sappen.

Spullen brengen?
Kringloop Rataplan wil het assortiment en de voorraad constant aangevuld en variërend houden. Daarom is de winkel altijd blij met spullen die worden gebracht. Goederen kunnen langsgebracht worden in de winkel maar kunnen ook aan huis opgehaald worden. Hiervoor kunt u uzelf online of telefonisch aanmelden voor de ophaaldienst.

Voor de goede zaak
Rataplan is een stichting zonder winstoogmerk. De winkel biedt een werkplaats met begeleiding aan mensen met een beperking, met een afstand tot de arbeidsmarkt of een lichamelijke handicap. Ook bieden ze stage- en leerwerkplekken voor leerlingen.