Groene Piet bij milieustraat Stadskanaal

Gisterenmiddag was het moment aangebroken dat Groene Piet een bezoek bracht aan een milieustraat in Nederland. Hij kwam naar de milieustraat Wedeka in de gemeente Stadskanaal. Samen met wethouder Boen overhandigde hij twee inwoners uit de gemeente een prijs, namelijk een uitje naar Attractiepark Toverland. Deze dag mochten ook alle bezoekers hun oud elektrisch speelgoed inleveren.

Groene Piet uitnodigen
Groene Piet is onderdeel van de Sinterklaascampagne van Wecycle en is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankt elektrisch speelgoed. Afgelopen weken mochten inwoners uit alle gemeenten in Nederland Groene Piet uitnodigen op hun milieustraat, en zo maakte ze bovendien kans op een prijs. Groene Piet koos hiervan één gemeente uit om een persoonlijk bezoek te brengen.

Niet weggooien, maar recyclen
De winnende gemeente wil samen met Wecycle de inwoners bewust maken van het feit dat na pakjesavond het oude elektrisch speelgoed en elektrische apparaten ingeleverd moeten worden op de milieustraat. Door Groene Piet uit te nodigen op de milieustraat wordt het voor kinderen, maar ook voor volwassenen, een stuk aantrekkelijker naar de milieustraat te komen en dan direct hun oude speelgoed mee te nemen. Na pakjesavond gooien veel kinderen hun namelijk speelgoed weg, omdat ze allemaal leuke nieuwe dingen hebben gekregen. Het gebeurd helaas nog vaak dat afgedankt speelgoed en andere spullen in de vuilnisbak verdwijnt en dit is erg jammer, want op die manier kan het niet gerecycled worden.