Gratis compost als beloning voor scheiden afval

De inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen op zaterdag 24 maart 2012 gratis onverpakte compost ophalen bij de regionale milieustraat, Johannispolderseweg 19 te Middelharnis. Met deze actie bedanken Delta Milieu B.V., het ISGO en de vier gemeenten de inwoners voor hun inspanning om organisch afval gescheiden aan te leveren.
Sinds jaar en dag bieden burgers groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Het afvalbedrijf Delta Milieu B.V. verwerkt dit organisch afval tot compost.

Natuurlijke balans
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Goed voor milieu én portemonnee
Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Gratis compost afhalen
Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) kunnen inwoners gratis onverpakte compost ophalen. Er wordt geadviseerd om er op tijd bij te zijn, want op is op!
De regionale milieustraat is gelegen aan de Johannispolderseweg 19, tussen Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet. Telefoonnummer: 0187-486850. Zaterdags geopend van 09:00 tot 12:15 uur.
Let op: de compost is niet verpakt. U moet dus zelf iets meenemen om de compost in te vervoeren (bijvoorbeeld een vuilniszak of een aanhanger).