Gelukkige winnares van Energie-prijsvraag uit Heiloo

Het gezin van Miranda Keijzer uit Heiloo is de gelukkige winnaar van 2.500,- euro aan energiezuinige apparaten of maatregelen die ze in haar woning mag plaatsen. Deze prijs heeft ze verdient aan haar energiebesparingstip voor de Week. Dit is een actie van de Energie-prijsvraag die werd georganiseerd door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. En het geluk is nog niet op want de komende jaren zal ze haar veel lagere energierekening onder ogen krijgen.
De tip waarmee Miranda deze prijs in de wacht heeft gesleept is om gebruik te maken van een energieverbruiksmanager om beter inzicht te krijgen in haar eigen energiegebruik. Van de 238 tips is deze gekozen en Miranda is dan ook blij verrast dat ze in de prijzen viel. "We hebben de smaak van energiebesparing helemaal te pakken".

Keuze genoeg
Miranda is er nog niet helemaal uit wat ze van het prijzengeld wil aanschaffen. Een nieuwe zuinige koelkast, een klokthermostaat en dakisolatie staan op haar wenslijstje.

Besparen
Op www.milieucentraal.nl is te lezen wat er aan energiekosten bespaard kan worden met de verschillende maatregelen of apparaten. Zo bespaart bijvoorbeeld een nieuwe koel-vriescombinatie met A+++label over zijn totale levensduur 750 euro aan stroomkosten vergeleken met een vergelijkbaar apparaat met A label, terwijl de energie zuinige maar 250 à 300 euro meer kost. Dus winst wordt er zeker uit gehaald. Het dak van een verwarmde zolder isoleren scheelt gemiddeld zelfs ieder jaar 650 euro aan stookkosten!