Fred van Leer is ambassadeur van duurzaam initiatief Packmee

Het duurzame initiatief Packmee bestaat al sinds juni vorig jaar en is een succesvol en milieuvriendelijk concept. Dat vond stylist Fred van Leer, bekend van RTL 5 Holland's Next Topmodel, ook en hij is daarom ambassadeur van Packmee geworden.

Hergebruiken van textiel
Packmee is opgezet om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel in te zamelen. De donateur kan een doos met textiel gratis inleveren bij een kantoor van PostNL of opsturen naar Packmee (zie instructies onderaan dit artikel). Medewerkers van PostNL zullen de textiel vervoeren met de al bestaande logistieke netwerken van het postbedrijf zodat er geen extra auto's op de weg rijden. Met de opbrengst van de ingeleverde textiel worden KiKa en Stichting Kinderpostzegels gesteund.
Initiatiefnemer van Packmee in Nederland, John Mijnster, geeft aan waarom textiel hergebruiken zo belangrijk is. "Het is zo enorm zonde om kleding die je niet meer draagt bij het afval te gooien. Het is slecht voor het milieu en door de kleding aan Packmee te geven, geef je het letterlijk een tweede leven."

Ambities
"Inmiddels hebben we al heel wat mensen weten te bereiken," aldus Mijnster. "Onze ambitie gaat echter verder. Als één van Nederlands bekendste stylisten kan Fred van Leer een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van onze naamsbekendheid. Samen met Fred gaan wij het voor donateurs nog aantrekkelijker maken om bruikbare kleding, schoenen en huishoudelijk textiel naar Packmee te sturen. Uiteindelijk is het onze ambitie om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven in de fashion-industrie."
Stylist Fred van Leer staat volledig achter de ideeën van Packmee: "Ik vind het een eer dat Packmee mij heeft gevraagd om mee te werken aan het vergroten van hun naamsbekendheid op de Nederlandse markt. Vaak hebben mensen van alles in de kast liggen waar ze niets mee doen en waar andere mensen heel erg blij van kunnen worden. Dus ik zeg: hup, hup ruim je kast uit en doneer aan Packmee."

Onderzoeksfeiten
Uit onderzoeken is gebleken in Nederland ruim 100 miljoen kilo textiel per jaar bij het huishoudelijk afval verdwijnt. Daarvan is maar liefst 35% kleding die nog prima geschikt is om her te gebruiken. Ook bekent bijna 70% van de Nederlanders ongeveer 5 tot 20 ongedragen kledingstukken in de kast te hebben hangen. Het grootste deel hiervan belandt uiteindelijk ook weer bij het afval. Packmee wil dit veranderen door deze textiel een nieuw leven te geven.

Nuttige instructies
De kleding en overige textiel kan in elke willekeurige doos worden opgestuurd of ingeleverd. Op de doos plakt u het verzendlabel wat op de website van Packmee staat (www.packmee.nl) of u schrijft met zwarte stift het gratis antwoordnummer van Packmee op de doos. (Packmee, Antwoordnummer 7, 2740 VG Waddinxveen).