Cradle to Cradle Certified organiseerd dag van de duurzaamheid

Steeds meer bedrijven willen het voorbeeld volgen van de bekende en succesvolle 'Cradle to Cradle bedrijven' zoals Auping, Desso, Ecover, Koninklijke Mosa en Van Houtum.

Om de groeiende vraag naar Cradle to Cradle Certified te kunnen bijhouden, zal het Cradle to Cradle Products Innovation Institute volgende week het aantal ingenieursbedrijven dat bevoegd is om producten te analyseren op Cradle to Cradle kwaliteit (zogenaamde 'assessoren'), verdrievoudigen.

Vooraanstaande ingenieursbedrijven uit Nederland, België, Zwitserland, Spanje, Engeland, Turkije en Brazilië zullen op 15, 16 en 17 oktober bijeenkomen in Venlo om een intensieve training te ondergaan onder begeleiding van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

De training is gericht op het hanteren van deze productstandaard en bedrijven te adviseren over het verbeteren van hun producten op basis van de vijf kwaliteitsaspecten van Cradle to Cradle Certified: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, duurzame energie, verbetering van water kwaliteit en sociale aspecten.

Impact Study

Een tweede belangrijke ontwikkeling op het gebied van Cradle to Cradle Certified is een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek geïnitieerd door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, dat is bedoeld om naast de maatschappelijke voordelen ook de zakelijke voordelen van Cradle to Cradle Certified in kaart te brengen.

De resultaten van dit onderzoek zullen naar verwachting in november worden bekendgemaakt, na te zijn geverifieerd door wetenschappers van TU Delft, Oxford en Yale.

Wat uniek is aan dit onderzoek ten opzichte van andere onderzoeken, is dat het hier niet gaat over hypothetische analyses of projecties, maar juist om reeds geboekte resultaten van echte bedrijven en bestaande producten.
Voorlopige resultaten wijzen uit dat de toegevoegde financiële waarde van Cradle to Cradle Certified aanzienlijk is.

Roy Vercoulen, Vice President Europe van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute concludeert: "Zowel de uitbreiding van het aantal assessoren alsook de voorlopige resultaten van onze impact studie, zijn positieve ontwikkelingen en zullen meer bedrijven stimuleren om Cradle to Cradle productcertificering na te gaan streven in het kader van hun duurzaamheidbeleid."