Collective Recycling Project van bekende bedrijven

De vijf bekende bedrijven, Nestlé, Walmart Chile, Coca-Cola Chile, PepsiCo en Unilever, gaan een samenwerkingsverband aan met als doel meer afval te recyclen. Dit wordt het Collective Recycling Project en vormt een netwerk met als doel 1.200 ton afval per jaar te recyclen.

Afval in ruil voor gegevens
Het afval van de bedrijven gaat naar de installaties van vijf recyclingcentra van Triciclos in Santiago (Chili). Triciclos is een organisatie gespecialiseerd in recyclen en duurzaam verbruik. De centra kunnen ieder 20 verschillende types materiaal recyclen, zoals glas, plastic, aluminium, papier, karton en kleding. De bedrijven leveren afval en ontvangen in ruil daarvoor energiegegevens voor elke type materiaal.

Nestlé wil deze informatie gebruiken om productverpakking opnieuw te ontwerpen. Daardoor kan het bedrijf afval verminderen en een bijdrage leveren aan het milieu. Een ander project wat fgelopen maand is gevormd is de Bioplastic Feedstock Alliance. Deze samenwerking bestaat uit de bedrijven: Coca-Cola, Ford, Nike, Danone, H.J. Heinz, Nestlé, Procter & Gamble, Unilever en WNF . Dit partnerschap is gevormd om de ontwikkeling van bioplastic te ondersteunen.