Basisschool Renswoude wint foto- en filmwedstrijd over recycling

De groep 5 leerlingen van basisschool De Stifthorst in Renswoude hebben een prijs gewonnen met hun originele filmpje over afvalscheiding. Daarom kwam wethouder Dick Vlastuin vrijdag 21 maart langst op de school om de prijs, een digitale camera, te overhandigen.

Meer doen met afval
Twee basisscholen, De Stifthorst en De Borgwal, uit Renswoude streden om de prijs van de foto- en filmwedstrijd 'Meer doen met afval'. Ze probeerden de leukste, mooiste of origineelste foto of film te maken over afval, afvalscheiding en/of recycling maakte. Met deze foto- en filmwedstrijd willen de gemeente Renswoude en het campagneteam 'Doe meer met afval' de kinderen en leerkrachten op een leuke manier laten nadenken over het belang van afvalscheiding en recycling. De jongste inwoners van gemeente Renswoude hebben in hun foto's en filmpjes laten zien wat je allemaal met afval kunt doen. Zo leren ze dat afval is in de meeste gevallen namelijk helemaal geen afval is, maar juist een grondstof voor nieuwe producten, tenminste als het afval goed gescheiden wordt.

Jurybeoordeling
Alle inzendingen zijn beoordeeld op creativiteit, originaliteit, teamwork en materialengebruik door de juryleden van gemeente Renswoude en het campagneteam. De winnende klas bedacht zelfs een eigen liedje over afvalscheiding en werd zo de terechte winnaar. Maar alle deelnemende kinderen krijgen in ieder geval een kleine minicontainer die dienst kan doen als pennenbakje.

De gemaakte foto's en filmpjes zijn te zien op www.doemeermetafval.nl/fotofilmwedstrijd.