Awards voor gemeentes met beste afvalscheiding

Afgelopen jaar hebben veel gemeenten in Nederland weer erg hun best gedaan om afval beter te scheiden en te recyclen. Tijdens de borrel op het Gemeentelijk Afvalcongres op 19 maart in de Defabrique in Utrecht worden de best presterende gemeenten op dit gebied beloond. Tijdens dit congres worden namelijk de Recycle Awards door Nedvang uitgereikt. Er zijn drie soorten Recycle Awards te winnen, namelijk voor glas, voor kunststof en voor oud papier & karton.

De genomineerden
De genomineerde gemeenten zijn onlangs al bekend gemaakt. Deze gemeenten hebben gedurende heel 2014 de beste inzamelresultaten neergezet op het gebied van één van drie afvalmaterialen. Voor de inzameling van glas is de top 3: Zoeterwoude, Woudenberg en Vught. Op het gebied van oud papier en karton is dit: Grootegast, Twenterand en Tubbergen. En voor de inzameling van kunststof zij de beste drie: Zwartewaterland, Steenwijkerland en Horst aan de Maas.
De winnende gemeenten ontvangen naast een mooie award ook een recycletour voor 15 personen. Tijdens deze tour wordt het hele recycleproces van een verpakkingsmateriaal naar keuze, gevolgd.