Award voor duurzaam renoveren met aluminium

De vierde Benelux Aluminium Award voor Duurzaam Renoveren wordt uitgereikt op GEVEL 2014. Bovendien worden alle inzendingen die door de jury zijn beoordeeld tijdens de beurs tentoongesteld. De winnende projecten moeten illustreren dat bij renovatie het project beter geconserveerd en mooier is dankzij de gekozen aluminium toepassing. Aluminium is beter voor het milieu. GEVEL vindt plaats van 22 tot en met 24 januari 2014 in Ahoy Rotterdam.

De Benelux Aluminium Award is een tweejaarlijkse prijs, die gezamenlijk is uitgeschreven door het Aluminium Centrum en de Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) in Nederland, het Aluminium Center Belgium en de Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) in Belgiƫ. De prijzen zijn te verdelen binnen de categorieƫn woningbouw en utiliteitsbouw. Tevens zijn drie extra prijzen te winnen voor onderscheidende toepassingen voor respectievelijk gevels en daken, deuren en ramen en energie-efficiency. Partnerorganisaties Slimbouwen, AluEco, VAS-Vereniging Aluminium Systeemleveranciers en anderen ondersteunen de Award. De voorzitter van de jury is Architect Professor Jan Brouwer.

Aluminium voor duurzaam renoveren
Gekozen is voor renovatie omdat in deze sector van de bouwmarkt het gebruik van aluminium nog niet erg bekent is. Dankzij de vormvrijheid en verschillende kleuren is aluminium een hip en sprankelend materiaal voor de architect. Bovendien is aluminium onderhoudsarm, energiebesparend en 100% recyclebaar en dus een duurzaam materiaal.
Onafhankelijk of het woningbouw of utiliteitsbouw is; aluminium is de beste oplossing voor duurzaam renoveren.