Asbest bij milieustraat Rijsbergen verwijderd

Op de milieustraat bij de camping Fort Oranje in Rijsbergen is onlangs asbest gevonden. Inmiddels is dit door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Uit onderzoek blijkt dat er 'geen nadelige gezondheidseffecten' te verwachten zijn voor omstanders. Dit meldt de gemeente Zundert.

Ontruiming
Al op 1 mei is een deel van de camping afgezet vanwege de vondst van de kankerverwekkende stof asbest. De omgeving rondom het besmette gebied werd ontruimt. De bewoners van de acht caravans binnen dit gebied werden tijdelijk elders op de camping ondergebracht.

Campinghouder Cees Engel heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het asbest te laten verwijderen. Dit is vorige week gebeurd.

Net op tijd
Al eerder heeft de gemeente Zundert Cees Engel geadviseerd om mogelijk besmette locaties te laten onderzoeken en maatregelen te nemen. De campinghouder gaf hier geen gehoor aan en dus heeft de gemeente zelf actie ondernomen om het gebied te onderzoeken. Gelukkig, want nu bleek dat het gebied bij de milieustraat niet veilig was. De onderzoekskosten zijn voor de rekening van de camping.