Alweer een inbraak bij milieustraat Dongen

Donderdagavond 8 mei is er ingebroken bij de milieustraat aan De Hak in Dongen. Een getuige uit de omgeving zag om 20.20 uur twee mannen over het hek van de milieustraat klimmen. Ze hadden hun fietsen geparkeerd tegenover de gemeentewerf waarna ze het terrein op gingen. De politie is direct naar de plaats toegekomen en zag een van de inbrekers nog vluchten, maar verloor hem uit het oog.

Arrestatie
De camerabeelden zijn bekeken en daarop was duidelijk te zien wie de inbrekers waren. Ook was op de beelden te zien dat er spullen werden meegenomen. De dieven hadden hun fietsen achtergelaten tijdens de vlucht, en deze zijn door de politie in beslag genomen.
Een wijkagent heeft de daders uiteindelijk aangehouden toen hij ze tegenkwam in de omgeving van de milieustraat en ze herkende van de camerabeelden. Het gaat om een 54-jarige man uit Dongen en een 28-jarige man uit Oosteind. Bij de arrestatie hadden ze een deel van de gestolen computerapparatuur nog bij zich. Ze zijn meegenomen naar het bureau.

Herhaling
De afgelopen maanden wordt er regelmatig ingebroken op het bedrijfsterrein van de milieustraat in Dongen. De dieven hebben het hierbij altijd gemunt op de afvalcontainer met daarin computers en computeronderdelen.