Afvalstoffenheffing Woerden omlaag

De bouw van de nieuwe milieustraat in Woerden is goedkopen uitgevallen dan verwacht en daarom heeft de gemeente besloten de afvalstoffenheffing omlaag te brengen.

Financiële meevaller
“Een slim ontwerp en een gunstige aanbesteding hebben ervoor gezorgd dat niet het hele bedrag van het budget besteed is,” verklaart wethouder Margot Stolk, verantwoordelijk voor afval en reiniging.
Er was voor de bouw van de milieustraat een budget van 3.030.000 euro beschikbaar en de uiteindelijke kosten kwamen op 2.498.893 euro. Hiermee heeft de gemeente 531.107 euro over. Het gemeentecollege maakt later dit jaar een definitief plan over de verrekening van dit bedrag met de afvalstoffenheffing voor 2015. Dus de inwoners van Woerden zullen komend jaar dit voordeel in hun portemonnee voelen.
Wethouder Bob Duindam van financiën bevestigt de positieve uitkomst van de kostenberekening. “Hiermee kunnen we de afvalstoffenheffing structureel verlagen. Het komt neer op een vermindering van 2,10 per jaar voor een eenpersoons huishouden en jaarlijks 2,60 voor een huishouden met meer personen.”

De nieuwe milieustraat
De gemeente is tevreden met de nieuwe milieustraat, die nu al enige tijd heropend is. Nu kunnen enkel inwoners van Woerden de milieustraat opkomen door middel van een speciaal afvalpasje. Ook voldoet het nu aan de milieueisen en aan alle ARBO- en veiligheidseisen. Het gebruikt gemak is er ook op vooruit gegaan. “Inwoners en medewerkers kunnen het grofvuil vanaf het perron in lager gelegen bakken deponeren en voorkomen daarmee onnodig zwaar tillen.” aldus Stolk. Daarnaast is het veiliger gewonden omdat komende en vertrekkende auto’s rijden niet langer door elkaar rijden en er geen verkeersopstoppingen bij de ingang meer zijn.