Afvalbrengpunt Postel Tilligte sluit samenwerking met gemeente Dinkelland

Door het besluit van het college van B & W van gemeente Dinkelland krijgt een lokaal afvalverwerkingsbedrijf een kans om te groeien en de gemeente heeft weer een eigen afvalbrengpunt. De gemeente heeft namelijk besloten een samenwerking te starten met loonbedrijf Postel uit Tilligte. Het oude gemeentelijke afvalbrengpunt aan de Hanzeweg in Denekamp is al sinds enige tijd gesloten.

Nieuwe gemeentelijke milieustraat
Het bedrijf uit Tilligte heeft zelf het verzoek ingediend om het officiële afvalbrengpunt van gemeente Dinkelland te mogen worden. De gemeente ging akkoord en verleent vanaf nu Postel de concessie om gemeentelijk afval in te zamelen en af te voeren.
“We maken nog afspraken over welke afvalstoffen er precies allemaal kunnen worden aangeleverd en de wijze waarop die worden afgevoerd”, vertelt wethouder Eric Kleissen. “Het is nu eerst van belang dat Postel duidelijkheid heeft en door kan met de werkzaamheden. Dit houdt ook in dat de gemeente Dinkelland Postel zal helpen om de noodzakelijke milieuvergunning te krijgen en dat het bestemmingsplan buitengebied gewijzigd zal worden.”

Uitbreiding
Voor de meeste inwoners van Denekamp, Ootmarsum en directe omgeving zal in de praktijk niet veel veranderen. Zij brengen hun afval namelijk al naar Postel. In principe kan op dit moment al het afval worden gebracht, behalve chemisch afval en asbest. Postel werkt eraan om ook hiervoor de mogelijkheid te gaan bieden, maar eerst moet blijken dat dit een duidelijk aanwinst zal opleveren gezien de grote investering die speciaal hiervoor gedaan moet worden.