Afval op weg gemeente Staphorst opgeruimd voor jaarwisseling

Het is eindelijk zover. Na een ellenlange strijd tussen de ondernemer Talen Recycling en de gemeente Staphorst, gaat de gemeente dan nu de resterende 200 ton afval op de Westerparallelweg opruimen.

Meningsverschil
Talen Recycling is nog steeds met de gemeente in discussie over de vergunningen voor zijn nieuwe terrein. Hij is het nog altijd niet eens met de manier van handelen van de gemeente. Hij is van mening dat hij recht heeft om zijn afval op de openbare weg, het stuk grond wat voorheen tot zijn bedrijfsterrein behoorde, te deponeren.
Onlangs heeft de ondernemer Albert Talen al een deel van het afval zelf verwijdert in opdracht van Provincie Overijssel. Maar hij heeft 200 ton laten liggen. "Ik heb aan mijn provinciale verplichtingen voldaan”, laat Talen weten. Hij moest vóór 24 december al zijn afval boven de 200 ton weghalen omdat hij volgens de omgevingsvergunning maximaal dit gewicht aan spullen op zijn terrein mag opslaan. Meer heeft hij dus niet gedaan.

Gemeente knapt vuile werk op
De gemeente neemt de taak nu op zicht, maar wel op kosten van de ondernemer. De gemeente kan niet anders dan het afval nu zelf verwijderen omdat zij vrezen dat er tijdens de jaarwisseling vuurwerk in zal komen en de boel in brand vliegt. Dit is echter al de derde keer dat gemeente Staphorst het afval ‘op kosten van Talen Recycling’ verwijdert. Talen zelf laat echter weten nooit iets betaald te hebben en dit ook niet te gaan doen. Hij dreigt de weg in het nieuwe jaar opnieuw vol te storten als de gemeente de vergunningen niet in orde brengt.