AELS recyclet vliegtuig voor EADS EFW

Het Nederlandse AELS (www.aels.nl) gaat een passagiersvliegtuig recyclen voor het luchtvaartconcern EADS EFW. Hiermee wordt het vliegtuig volledig milieuvriendelijk uit de roulatie gehaald.

Het vliegtuig, een Airbus A310-300 met het serienummer 654, vervoerde jarenlang reizigers in Aziƫ en was voorbestemd om te worden omgebouwd als vrachtvliegtuig door EADS EFW. Dit concern kreeg het toestel maar achtte het niet meer geschikt. AELS gaat het toestel nu geheel ontmantelen en de verschillende overgebleven materialen, zoals aluminium, milieuvriendelijk recyclen. Daarnaast zal AELS de componenten van het vliegtuig hercertificeren en verkopen voor hergebruik in andere vliegtuigen.

AELS, gevestigd in Delft, gaat het recyclen van de Airbus uitvoeren op locatie in Dresden, Duitsland. Het project zal worden geleid door AELS volgens de principes van haar AFRA-erkenning en zal 12 maanden in beslag nemen.

Airbus A310

AELS www.aels.nl
Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) is een Nederlands bedrijf dat end-of-life strategieƫn ontwikkelt en uitvoert voor de luchtvaartindustrie. In haar korte geschiedenis heeft AELS al voor 25 vliegtuigen een duurzame en groene oplossing verzorgd voor belangrijke klanten zoals KLM, Lufthansa en TNT. De Total End-of-Life Solution die AELS aanbiedt bestaat uit drie elementen. Ten eerste, begeleiding tijdens het end-of-life beslissingsproces. Het tweede element is het deassembleren en ontmantelen van de vliegtuigen. Op de derde plaats biedt AELS alle noodzakelijke activiteiten aan voor de herintroductie van de onderdelen in de luchtvaart zoals logistiek, marketing en verkoop.

Naast deze activiteiten richt AELS zich op vliegtuigonderhoudsbedrijven (MRO) en luchtvaart(onderdeel)fabrikanten. Aan deze partijen levert AELS recyclediensten voor afgekeurde componenten en productierestanten. AELS voegt waarde toe door middel van het maximalizeren van groene prestaties zonder afbreuk te doen aan de luchtvaartveiligheid en het maximalizeren van de opbrengst voor haar klanten.