Aanpassingen milieustraat Geldrop moeten worden herzien

Er is flinke commotie ontstaan in de gemeenteraad van de gemeente Geldrop over de plannen om de gemeentelijke milieustraat aan te passen. De meeste partijen in de raad vinden vooral dat de verkeersveiligheid nog lang niet aan de voorwaarden voldoet. Begin dit jaar hebben meerdere partijen wethouder Verdouw al opgedragen de plannen aan te passen, maar dit is echter nooit gebeurt.

Het is nu aan wethouder Verdouw om de plannen te verbeteren zodat de verbouwing wel uitgevoerd kan gaan worden. De verkeersveiligheid zal als eerste onder de loep genomen worden want met de nieuwe plannen zou het nog onveiliger worden dan nu al het geval is. De weg die naar de milieustraat loopt, het Emopad, is namelijk erg gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Dit is althans de mening van belangenvereniging van de wijk Zesgehuchten in Geldrop.

De plannen om de milieustraat te verbouwen bestaan al lang, namelijk al sinds 2012. De omgeving is in de loop der jaren al flink verbetert, maar de milieustraat en de verkeersveiligheid eromheen zijn nog altijd hetzelfde. Volgens wethouder Verdouw zouden deze veranderingen namelijk veel geld gaan kosten en waar dit vandaan moet komen is niet bekend. Het plan is nu om het terrein te veranderen, uit te breiden en een nieuwe laag op de grond aan te brengen die gelekte vloeistof tegenhoudt. Dit is beter voor het milieu. De overige voorstellen zullen binnenkort opnieuw besproken worden in de gemeenteraad.