2e generatie biodiesel fabriek in Amsterdam

Simadan Holding heeft laten weten 65 miljoen euro te investeren in een nieuwe 2e generatie biodiesel fabriek in Amsterdam. Dit is om verdere groei in de markt voor biobrandstoffen uit afval producten te waarborgen. De fabriek wordt geëxploiteerd door Biodiesel Amsterdam. Biodiesel Amsterdam is een dochteronderneming van Simaudan. Dankzij dit nieuwe project kan het bedrijf haar biodiesel productie capaciteit met 150.000 ton per jaar te vergroten. De investering bevat ook een glycerine distillatie fabriek, die jaarlijks 50.000 ton bio-glycerine kan produceren. Simadan Holding is een particulier bedrijf met ruim 250 werknemers in Nederland en heeft een omzet van 400 miljoen euro per jaar.

De nieuwe fabriek zal deel uitmaken van het grootste ecologische industriële complex in Europa. Op het nieuwe terrein van 12 hectare bevinden zich nu een biodieselfabriek, een tankopslag terminal, een 2 hectare grote recycling fabriek, een biogasfabriek en een tankreinigingsbedrijf. Alle organische afvalstoffen worden hier omgezet in biodiesel, groene energie en nieuwe bio-grondstoffen. Dit is zeer rendabel want ruim 99% van het binnenkomende organisch afval wordt omgezet in nuttige producten.

Rotie
Ook dochteronderneming Rotie heft zich nu gevestigd op de nieuwe locatie in Amsterdam. De nieuwe recyclingfabriek van Rotie maakt gebruik van state-of-art technieken die ervoor zorgen dat alle recycling processen nog efficiënter en duurzamer worden. De logistieke - en productiekosten worden daarbij geoptimaliseerd doordat alle processen op één locatie samen uitgevoerd worden. Rotie is één van de grootste inzamelaars van organisch afval in Europa. Ingezamelde gebruikte frituurolie zet Rotie om in biodiesel, en organisch afval van restaurants en de voedingsindustrie wordt omgezet in biogas en groene stroom.