U bent hier

Kringloopnieuws

Kringloopwinkel Wesley's Waalwijk schenkt cheque aan goed doel

Afgelopen week heeft kringloopwinkel Wesley’s aan de Dijkstraat in Waalwijk een cheque ter waarde van 500 euro geschonken aan Stichting de Strohalm. Dit bedrag is ingezameld tijdens de kerstmarkt van de kringloop. Deze stichting kan met dit geld schoenen kopen voor kinderen in Waalwijk die uit arme gezinnen komen.

Bedden uit Glazen Huis nog steeds te koop in kringloopwinkel Twello

Al een paar weken staan de bedden waar de dj’s van het Glazen Huis in hebben geslapen te koop de kringloopwinkel in Twello. In de bedden sliepen Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn en verschillende bekende gasten zoals Robert ten Brink en Kim Feenstra. De medewerkers waren ervan overtuigd dat deze meubelstukken direct de winkel uit zouden vliegen, maar dat valt behoorlijk tegen.

Tweedehands baby- en kindermarkt ten gunste van arme gezinnen Amersfoort

Op zaterdag 20 januari organiseren vrijwilligers Willem en Ina Terpstra en Aletta van Eck een tweedehands markt waar baby en kinderspullen en -kleertjes worden verkocht. U bent welkom aan de Heimans-serre 15 in Amersfoort tussen 10 en 16 uur. Ook zal er een heerlijke lunch worden geserveerd die u tegen een vrijwillige bijdrage kunt nuttigen.
De opbrengst van de verkoop en de lunch komt geheel ten goede aan jonge gezinnen die maar weinig te besteden hebben, zodat zij dit jaar ook een keertje op vakantie kunnen.

Kringloopwinkels groeien explosief in aantal en populariteit

Het gaat goed met de kringloopwinkels in Nederland. Ze zijn populairder dan ooit. Doordat de economie weer aantrekt, gaat het ook beter met de kringloopwinkels. Dit lijkt tegenstrijdig, maar omdat mensen meer geld te besteden hebben kopen zijn sneller nieuwe spullen. Hun afgedankte spullen, die vaak nog in heel goede staat zijn, brengen zij dan naar de kringloopwinkel of milieustraat.

Kringloopwinkels van Wedeka lopen beter dan ooit

De kringloopwinkels van de keten Wedeka doen het erg goed. In 2017 hebben zij bijna 10.000 meer bezoekers ontvangen dan in het jaar daarvoor. Deze groei in het aantal bezoekers is al een paar jaar zichtbaar en blijft dus doorzetten.

Inbraak bij kringloop Noggus&Noggus Ommen

In de dagen rondom oud&nieuw is er ingebroken bij kringloopwinkel Noggus&Noggus aan de Strangeweg in Ommen. De precieze datum van de inbraak is niet vast te stellen, maar het heeft plaatsgevonden tussen zaterdag de 30e en dinsdag 2 januari. Dit werd via Twitter bekend gemaakt door wijkagent Jan Voortman. Hij vraagt in zijn bericht of eventuele getuigen van de inbraak zich willen melden door contact op te nemen via telefoonnummer 09008844. Alle aanwijzingen zijn belangrijk aangezien er tot op heden nog geen enkel spoor van de dader(s) te traceren is.

Kringloopwinkel Dordrecht ontvangt gulle donatie van Albert Heijn

Kringloopwinkel Nieuwe Hoop aan het Eemsteynplein in Dordrecht heeft een groot aantal dozen gevuld met etenswaren en verzorgingsproducten ontvangen van supermarkt Albert Heijn. De supermarkt wilde dit aan de kringloopwinkel schenken om zo mensen die het tijdens de feestdagen minder, iets extra's te kunnen geven.

Kerstshow bij kringloopwinkel De Kempen in Veldhoven

Bij kringloopwinkel De Kempen in Veldhoven loopt het de laatste tijd storm. Dit is vanwege de speciale kerstshow in de winkel en artikelen en kerstbomen die tegen zeer lage prijzen de deur uit vliegen. Elke dag wordt de voorraad bijgevuld en de kortingen vliegen je om de oren. Elke bezoeker gaat met een tevreden gevoel en een grote voorraad kerst-hebbedingetjes weer de deur uit. Veel trouwe klanten van De Kempen brengen hun aankopen het jaar erop weer terug om iets nieuws aan te schaffen.

Inbraak bij Het Goed in Emmeloord

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken bij kringloopwinkel Het Goed aan de Randweg in Emmeloord. Enkele agenten zagen dat er een persoon over het terrein van de winkel, wat door hekken afgesloten is, rende. De persoon is vervolgens via de achterzijde van het terrein ontglipt. Er is geen braakschade bij het pand aangetroffen en het is ook nog onbekend of er spullen zijn meegenomen. Getuigen worden gevraagd een verklaring af te leggen.

Eerste bouwkringloop Nederland opent in Amersfoort

De eerste bouwkringloop van Amersfoort is feit en wordt op 15 december geopend. De winkel neemt plaats in een speciale afdeling van Kringloop Amersfoort en gaat Klus heten. Een bouwkringloop is een plek waar nieuwe en gebruikte bouwmaterialen worden ingezameld. Ze kunnen hier worden gebracht door zowel bedrijven als particulieren. De materialen, van tegels tot spijkers en van scharnieren tot houten planken, worden vervolgens weer doorverkocht om te worden hergebruikt.

Eigenaar Kringloop Enschede in onzekerheid na afbranden winkel

Eigenaar van Witgoed-XL en Kringloop Enschede, Wijbe Bartelds, is nog altijd in onzekerheid over de toekomst voor zijn ondernemingen. Korte tijd geleden brandde het complex aan de Burgemeester van Veenlaan waarin de winkels gevestigd zijn volledig af. Er is nog geen oplossing gevonden voor een herstart van de winkels.
“Ik ben niet alleen mijn twee bedrijven kwijtgeraakt, maar ook al mijn goederen en een groot deel van mijn klanten. Ik wil heel graag weer starten”, laat Bartelds weten.

Kerstmarkt bij kringloopwinkel Stichting SAM

Kringloopwinkel Stichting SAM aan de Silvoldseweg 95 in Terborg houdt voor het eerst een kerstmarkt en wel op zaterdag 9 december tussen 10.00 en 15.00 uur.
Op deze dag worden in de winkel workshops kerststukjes maken gegeven en er is een uitgebreid aan assortiment aan kerstartikelen te koop. Daarnaast is er voor iedereen koffie, thee, warme chocolademelk en Glühwein met een snee krentenwegge om lekker op te warmen.
De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar verschillende goede doelen in de regio.

Taalondersteuning bij kringloopwinkel Vollenhove

Op vrijdagochtend 22 december organiseren Taalpunt Steenwijkerland en kringloopwinkel Vollenhove gezamenlijk voor het eerst een inloop voor mensen die ondersteuning willen bij het lezen, schrijven of spreken van Nederlands. U kunt tussen 10 en 12 uur binnenlopen, zowel met een vraag voor hulp of wanneer u de taalondersteuning aan anderen wilt geven. Ook zullen er taalcoaches aanwezig zijn. Dit zijn vrijwilligers die getraind zijn in het geven van ondersteuning bij de Nederlandse taal. Er staat alvast een kopje koffie of thee voor u klaar.

Kringloop Zedelgem heeft tijdelijke nieuwe locatie

Kringloopwinkel Zedelgem is weer geopend. De winkel is tijdelijk gevestigd in het voormalig pand van de Blokker aan de Sint-Laurentiusstraat. De afgelopen twee weken zijn de medewerkers hard bezig geweest met de werkzaamheden in het nieuwe pand en de verhuizing, om na een lange sluitingsperiode de deuren weer te kunnen openen. In september dit jaar brandde het oude pand aan de Torhoutsesteenweg namelijk volledig af. Het plan is om over twee jaar weer terug te kunnen keren naar de oude locatie in een nieuw gebouw.

Oude familiegeschiedenis gevonden bij Kringloop Rataplan Haarlem

Een vrouw heeft enige tijd geleden een oude kist ingeleverd bij kringloopwinkel Rataplan Haarlem. De kist was gevuld met papieren waar persoonlijke notities opstonden en officiële documenten tussen zaten. In eerste instantie wilden de medewerkers van de winkel deze stapel oud papier door de papierversnipperaar gooien. Maar gelukkig was er een oplettende medewerker die zag dat het wel om heel bijzondere documenten ging.

Kostbare, zeldzame gitaar gevonden in kringloopwinkel Zwolle

Een kostbaar voorwerp is aangetroffen in de winkel van Stichting Kringloop Zwolle, namelijk een echte Rickenbacker-gitaar uit 1976, een bekend merk van de folkpopgroep The Byrds, met een waarde van zo’n 1500 euro. De stichting heeft besloten de gitaar te verkopen via Marktplaats.

Kringloopwinkel Habbekrats Tilburg moet noodgedwongen sluiten

Woningcorporatie WonenBreburg heeft het plan om de huur van het pand waarin kringloopwinkel Habbekrats is gevestigd, flink te verhogen. De huur van het pand in Tilburg Noord gaat van 1100 euro naar 8000 euro per maand. De kringlooporganisatie kan dit enorme bedrag niet opbrengen, en zal daarom hoogstwaarschijnlijk de deuren op deze locatie moeten sluiten.

Kringloopwinkel Noggus&Noggus Zwartsluis gaat sluiten

Op 24 december aanstaande zal de kringloopwinkel van Noggus&Noggus aan de Molenstraat in Zwartsluis de deuren sluiten. De winkel is vanaf 2013 op deze locatie gevestigd. In eerste instantie zou dit slechts een tijdelijke locatie zijn, omdat de gemeente andere plannen met het pand had. Maar dit jaar is de winkel overgenomen door de organisatie Kringloop Zwolle die plannen voor verdere professionalisering en uitbreiding heeft.

Voor- en achterterrein van kringloop Wereldhuis Eindhoven vernieuwd

Het terrein aan de voor- en achterkant van kringloopwinkel Wereldhuis Eindhoven, gevestigd in het voormalig schoolgebouw aan de Laagstraat in Gestel, hebben een grote metamorfose gehad. Naast dat er 35 parkeerplaatsen zijn gekomen, is ook de ingang verplaatst naar, vooral voor vrachtwagens, een makkelijker bereikbare plek en is het achterterrein overdekt gemaakt. De overkapping achter het gebouw moet geluidsoverlast tegengaan voor omwonenden, maar maakt ook de hier gelegen opslagplaats fijner in gebruik.

Kringloopwinkel ONA Asten doet brandweerwagen cadeau

Kringloopwinkel ONA in Asten heeft een goede daad verricht voor de jeugdbrandweer van gemeente Asten en Someren. De jongeren hadden geen oefenmateriaal meer wegens een regionalisering. De kringloopwinkel gunde het deze brandweerlieden in spé wel en heeft een brandweerwagen aan de vereniging geschonken. Hij is dan wel niet rood, maar geel, maar de jongeren zijn er dolblij mee.

Kringloop Het Galmgat Katwijk organiseert kerstmarkt wegens sluiting

In januari 2018 zal kringloopwinkel Het Galmgat aan de Lageweg 35 in Katwijk sluiten. Het huurcontact zal beëindigt worden. De winkel wordt al sinds 1974 gerund door het mannenkoor Jubilate. Vol enthousiasme zamelen zij al die jaren tweedehands spullen in voor de verkoop om zo de financiën voor hun koor rond te krijgen. De winkel heeft door de jaren heen al vele tijdelijke locaties gehad.

kringloopwinkel Re-Sell ’s-Gravenzande doneert geld aan goede doelen

Afgelopen zaterdag heeft kringloopwinkel Re-Sell in ’s-Gravenzande maar liefst 25.000 euro gedoneerd aan negen verschillende goede doelen en organisaties. Naar het Zeldzame Ziekten Fonds ging een bedrag van € 2000,-. Het overige geld ging naar projecten in het buitenland. Zo kregen Zambia Child Foundation, Gampura Europe in Gambia, Stichting Step One in Tanzania, Stichting Filadelfia Zending in Mozambique, Stichting Nikatan in Bangladesh en Hulp aan India allemaal € 3000. Stichting Sjaki-Tari-Us in Indonesië en Stichting Vrienden van Boukombe in Benin kregen beide € 2500.

Recycle Boulevard Leeuwarden is uniek en veelbelovend concept

In Leeuwarden zal op 18 november een kringloopwinkel 2.0 openen, genaamd de Recycle Boulevard. Doel van dit initiatief is om spullen te recyclen en daarnaast werkgelegenheid te creëren voor mensen die minder kansen hebben op de arbeidsmarkt. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen Omrin, gemeentes, scholen, ondernemers en kunstenaars.

Kerstweekend bij kringloop Felix IJsselmuiden

Langzaam maar zeker gaan we weer naar de feestdagen toe. Kringloop Felix aan de Veldoven 9 in IJsselmuiden helpt u om alvast in de stemming te komen. Tijdens het weekend van 10 en 11 november is de winkel gehuld in kerstsfeer. De gehele kerstcollectie ligt in de schappen, van kerstbomen tot lichtjes tot kerstballen, alles is er te vinden. Zo kunt alvast de nodige decoratie inslaan tegen een zeer voordelig prijsje! Ook staat er dit weekend voor alle bezoekers gratis snert, koffie en thee klaar.

Kringloopwinkel Steenwijk draagt bij aan actie Because We Carry

Mirjam Lensink uit Steenwijk heeft 20 verhuisdozen en 6 vuilniszaken vol met winterkleding gekregen van kringloopwinkel Steenwijk. Deze kleding zamelt zij in voor de actie ‘Because We Carry’ om de vluchtelingen op Lesbos te kunnen helpen.

Pagina's