U bent hier

Kringloopnieuws

Nieuwe winkel van De Kilomeet opent in Sint-Niklaas

Kringloop Den Azalee opent aanstaande zaterdag 21 april een outletwinkel van De Kilomeet aan de Kluizenmeersen in Sint-Niklaas in België. Hiermee is dit de eerste Kilomeet in Waasland. Er zijn er al wel vijf te vinden in Vlaanderen. Bij deze bijzondere winkel kunt u textiel per kilo en meubelen per meter kopen voor de allerlaagste prijzen. De goederen worden in bulk aangevoerd en er kan dan ook flink ingekocht worden.

Inwoners Goor vinden dat er te veel kringloopwinkels zijn

Uit een enquête onder inwoners van de gemeente Goor is gebleken dat zij de drie kringloopwinkels die de gemeente telt eigenlijk iets te veel vinden. Ruim de helft vindt dat er door de komst van de kringloopwinkel Krnglp2.0 teveel winkels zijn voor tweedehands artikelen. Ongeveer een kwart is wel tevreden met de hoeveelheid kringloopwinkels en 21% zou er het liefst nog meer zien in de gemeente.

Nieuwe kringloopwinkel Ermelo is dagbestedingslocatie voor verstandelijk gehandicapten

Komende week zal de nieuwe kringloopwinkel in Ermelo, genaamd Nieuw Geluk, van start gaan. Deze kleinschalige, niet-commerciële kringloopwinkel is een initiatief van Gezinshuis Ermelo. Hier wonen jong-volwassenen met een verstandelijke beperking. U kunt de winkel vinden in het voormalig pand van Dijks Woningstoffering aan de Horsterweg 1.

Nieuwe kringloopwinkel in Stadshagen Zwolle

Op dinsdag 1 mei zal er weer een nieuwe kringloopwinkel in Zwolle van start gegaan. De winkel genaamd 038kringloop opent aan de Belvédèrelaan 107 in Stadshagen.

De winkel gaat een breed assortiment aan tweedehands artikelen verkopen. Aangezien het pand vrij klein is zullen dit voornamelijk wat kleinere artikelen zijn. Daarnaast zal 038kringloop zich ook richten op huisontruimingen via 038woningontruiming wat nu al werkzaam is in Zwolle. De opgehaalde inboedel zal verkocht worden in de nieuwe kringloop.

Steeds vaker gedumpt restafval in kledingcontainers kringloopwinkel

Kringloopwinkels Baarn, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk heft verschillende inzamelpunten voor kleding. Echter vinden de medewerkers regelmatig andere dingen tussen de kleding zoals luiers, etenresten, blikjes, lege verpakkingen etc. en dit zijn ze meer dan zat.

Kringloop Nuggus Barendrecht houdt open dag en uitverkoop

Op donderdag 19 april van 10 uur tot 17 uur houdt kringloopwinkel Noggus aan Oosteinde 11 in Barendrecht een open dag met uitverkoop. De verschillende afdelingen van het kringloopbedrijf, waar mensen met een verstandelijke beperking werken, laten zien wat zoal hun dagelijkse werkzaamheden zijn zoals het opknappen van meubels, het inrichten van de winkel of bediening in de kantine.

Kringloop Delvers eindelijk eigen pand in Tilburg

Kringloop Delvers heeft eindelijk een eigen pand gevonden aan de Petrus Loosiesstraat 7a in Tilburg, na meer dan 2 jaar gevestigd te zijn in het pand van Kringloop Tilburg.
Kringloop Delvers verkoopt de net wat meer bijzondere en waardevolle items binnen het tweedehands aanbod. Vintage en retro liefhebbers kunnen hier echte pareltjes vinden. Het nieuwe pand is ruim 1300 vierkante meter. Genoeg ruimte dus voor een groot assortiment tweedehands artikelen waar voor iedereen wel wat te vinden is! Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe locatie zal openen.

Nieuwe kringloop Woord en Daad opent in Haarlem Schalkwijk

In het leegstaande pand in winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem, waar voorheen de V&D gevestigd was, komt nu een Woord en Daad kringloopwinkel. Hiermee heeft de kringlooporganisatie 23 winkel verspreid door Nederland waar tweedehands spullen verkocht worden. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan verschillende goede doelen en liefdadigheidsorganisaties.

Kringloopwinkel De Waarde Utrecht verhuist naar nieuw onderkomen

Het voortbestaan van kringloopwinkel De Waarde Utrecht is lange tijd onzeker geweest maar Herman Punt, eigenaar van de winkel, heeft nu toch uiteindelijk een nieuw pand weten te vinden op de winkel te openen.

Stichting Kringloop Twello mag winkel waarschijnlijk toch gaan uitbreiden

Directeur van Stichting Kringloop Twello, Hans Hekkert, heeft al jaren de droom om zijn kringloopwinkel aan de Koppelstraat uit te breiden. En de kans is groot dat zijn droom gaat uitkomen want het college van B&W is akkoord gegaan met ontwerpbestemmingsplan. De verbouwingen kunnen waarschijnlijk na de zomer dit jaar van start gaan.

Kinderspullen uitverkoop bij kringloopwinkel Den Hoorn

Aanstaande vrijdag 6 april én zaterdag 7 april is er een kinderspullen uitverkoop bij kringloopwinkel Het Kleine P-rijsje aan de Rijstuin Woudseweg 26 in Den Hoorn. Vrijdag bent u welkom tussen 19.00 en 21.00 uur en zaterdag tussen 9.30 en 12.00 uur.

Alle kinderartikelen zoals kleding, speelgoed, boekjes, puzzels, kinderwagens, (loop)fietsjes en nog veel meer zijn tegen zeer voordelige prijsjes mee te nemen. Weer er snel bij!

Zijn uw kinderen al groter en wilt u daarom de kinderspullen juist kwijt? De kringloopwinkel is heel blij als u ze komt langsbrengen!

Bewoners AZC Dronten vinden werkplaats in kringloopwinkel

Bij kringloopwinkel It’s Kringloop aan De Noord in Dronten werken al twee jaar lang ruim twintig vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum (AZC) Dronten. Doordat zij in de winkel als vrijwilliger aan de slag kunnen leren zij sneller de Nederlandse taal, het geeft hen een waardig en nuttig gevoel en ze bouwen hiermee een sociaal netwerk op.

Vrijwilligster kringloop Wawollie niet bang voor overvaller

Vrijwilligster van kringloopwinkel Wawollie Almelo, Bea Wijnands, is een held. Vorige week heeft zij eigenhandig een overvaller met vuurwapen de winkel uitgezet.

Kringloopwinkel GAiN Nieuw-Lekkerland opent

Kringloopwinkel GAiN zal deze weer opengaan in haar nieuwe vestiging ‘Pand 83’ aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. De afgelopen weken zijn vele vrijwilligers druk geweest met de verhuizing, werkzaamheden in de winkel en de inrichting. Op zaterdag 10 maart kwamen er ook nog eens extra vrijwilligers helpen in het kader van de landelijk NL-doet actie. Hierna was de winkel tijdelijk gesloten maar morgen, vrijdag 23 maart, gaat de winkel open voor publiek. De officiële opening zal nog op een later moment plaatsvinden. De winkel zoekt nog enthousiaste vrijwilligers voor in de winkel.

Kringloopwinkel Mamamini schenkt recordbedrag aan goede doelen

Kringloopwinkel Mamamini schenkt dit jaar een recordbedrag aan goede doelen. Nog nooit eerder gedurende het 30-jarig bestaan van het kringloopbedrijf hebben ze zoveel winst kunnen maken. Directeur Jelle Holtkamp is erg trots. “Vorig jaar konden we 50.000 euro schenken en het jaar daarvoor 45.000 euro. Maar dit jaar mogen we maar liefst 69.500 euro verdelen over de goede doelen!”.

Start zomerverkoop aanstaande zondag bij kringloop RataPlan

Aanstaande zondag 25 maart is de eerste zondag van de lente dit jaar. Het is langer licht, we hebben meer zon en de lentekriebels komen bij veel mensen al op. Daarom gaat op die dag de zomerkleding verkoop van start bij alle vestigingen van kringloopwinkel RataPlan. U kunt volop snuffelen tussen zomerjurken, korte rokjes, zwembroeken, slippers, zonnebrillen en nog veel meer zomerse artikelen. Ook zullen de winkels ook extra geopend zijn, namelijk van 12 uur tot 17 uur.

Steeds meer kringloopwinkels in Goor

Gemeente Goor is in twee jaar tijd veranderd van een kringlooploze gemeente naar een gemeente met volop kringloopwinkels. Twee jaar geleden vond er een brand plaats bij de toentertijd enige kringloopwinkel in Goor, Wawollie. Hierna moesten inwoners van de gemeente naar andere nabijgelegen plaatsen als zij een kringloop wilden bezoeken. Gelukkig is enige tijd geleden kringloop Kiekeboe geopend en deze week is ook kringloop-outlet Hof van Anpakk'n van start gegaan.

Gewapende overval bij kringloop Wawollie Almelo

Afgelopen woensdag 15 maart heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij kringloopwinkel Wawollie aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein in Almelo. De politie heeft het signalement van de dader bekend gemaakt en roept getuigen op zich te melden.

Kringloop Secunda Tiel blinkt uit in sociaal ondernemen en ontvangt keurmerk

De kringloopwinkel van Secunda in Tiel heeft een uitmuntende score behaald op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen van PSO-Nederland en het Keurmerk Kringloopbedrijven mogen ontvangen.

Kringloopwinkel 't Hoekie betrekt voormalig pand De Koopjeshal Woerden

Nog maar net is bekend geworden dat kringloopwinkel De Koopjeshal aan de Rietdekkersweg in Woerden de deuren heeft moeten sluiten. Maar afgelopen dinsdag gingen de deuren alweer open en startte kringloopwinkel ’t Hoekie de verkoop. Deze winkel is vanuit Nieuw-Vennep verhuist naar Woerden omdat de kringloop haar voormalig pand moest verlaten. “We zijn heel blij dat we zo snel dit nieuwe pand in Woerden hebben kunnen intrekken”, laat de eigenaresse van ’t Hoekie blij weten.

Eerste kringloopwinkel opent in Geesteren

De 62-jarige voormalig peuterleidster José Haselbekke uit Geesteren heeft na 26 jaar haar baan in de peuteropvang opgezegd om een eigen kringloopwinkel, genaamd Josees Retro, te openen.

Goede kwaliteit hoog in het vaandel
Vol enthousiasme begon José maanden geleden met verzamelen van tweedehands spullen. “Ik heb alle spullen die nu in mijn winkel staan gekregen”, vertelt de eigenaresse trots. “Maar ik ben wel kritisch. Ik wil geen oude zooi in de winkel, maar mooie retro spullen die goed verkoopbaar zijn”.

Kringloop De Koopjeshal Woerden houdt laatste 2 weken uitverkoop

Kringloop De Koopjeshal aan de Rietdekkersweg in Woerden is al enige tijd gesloten, maar is nu tijdelijk opnieuw geopend. Vanaf 6 maart is het twee weken lang uitverkoop en daarna zal de kringloopwinkel definitief de deuren sluiten.

Kringloop Factory opent in Leek en is meer dan alleen een kringloopwinkel

Morgen, woensdag 7 maart, opent de Kringloop Factory een nieuwe, veelzijdige winkel aan De Dam 28 in Leek. De kringloopwinkel gaat met de inkomsten verschillende goede doelen ondersteunen.

Man vindt foto die miljoenen waard is in kringloopwinkel in Amerika

In een kringloopwinkel in Californië in Amerika kocht een man genaamd Randy Guijarro jaren geleden een foto voor maar 2 dollar. Onlangs is hij erachter gekomen dat op deze foto de wereldbekende William Henry McCarty, ofwel Billy the Kid, afgebeeld staat. Deze revolvercrimineel uit het Amerikaanse Wilde Westen leefde van 1859 tot 1881 en is gedurende zijn gehele leven maar twee keer gefotografeerd. De crimineel is een ware legende en foto’s waar hij op staat zijn nu miljoenen waard.

Kringloop Keer op Keer Heiloo steunt elke week een goed doel

Kringloopwinkel Keer op Keer Heiloo geeft elke week een 'opkikker' in de vorm van een geldbedrag van 250 euro aan een vereniging of stichting. Afgelopen maand werden deze opkikkers gegeven aan team Stampertjes/Fred Scholte in Heiloo, fietsen voor KWF/Alpe d'huzes, Team 33 IJsbrekers in Heiloo, Cold Classic Car Experience voor Stichting Het Vergeten Kind, Sportraad Heiloo en Zware Hufters in Heiloo (die door middel van sponsortochten Stichting KEES steunt). Alle goede doelen lieten weten ontzettend blij verrast te zijn met dit gulle gebaar.

Pagina's