Kringloopnieuws

Samenwerking Kringloopwinkel Grou en Omrin-Estafette in afvalscheiding

Onlangs heeft Kringloopwinkel Grou haar medewerking toegezegd aan de door Omrin-Estafette voorgestelde Pilot BEST-tas die 5 september van start gaat. Aan deze proef, die een jaar zal duren, worden in Grou herbruikbare goederen van huis opgehaald door de korfbalvereniging. Omdat het hier een onderzoek betreft, zullen de goederen naar Omrin-Estafette worden gebracht.
Tegelijkertijd is een duurzame samenwerking tussen Kringloopwinkel Grou en de Milieustraat in gang gezet met als doel de afvalscheiding te verbeteren.

Kringloop Kiekeboe Goor bestaat 1 jaar

Op 4 augustus aanstaande viert kringloopwinkel Kiekeboe aan de Bunschotenstraat in Goor haar 1-jarig bestaan. Kringloopwinkel Kiekeboe is in het oude pand van kringloopwinkel Wawollie gekomen. Direct van af de opening had de winkel veel klanten en de inwoners van Goor waren erg enthousiast met een nieuwe kringloopwinkel in de gemeente. Kiekeboe steunt met de inkomsten van de verkoop van tweedehands artikelen stichtingen voor dierenwelzijn.

Kleurmiddagen voor kinderen bij Kringloop Amersfoort

Kringloop Amersfoort, aan de Zwaaikom 21, organiseert in de zomermaanden gezellige kleurmiddagen voor kinderen. Alle kinderen met een ZomerPretPas tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij de kringloopwinkel langskomen om lekker te tekenen en te kleuren. De kleurmiddagen zijn op de volgende data: 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus en de kinderen zijn welkom van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Kinderen met een ZomerPretPas krijgen voor elke activiteit waaraan zij deelnemen een stempel of sticker. Hiermee kunnen ze uiteindelijk een prijs verdienen.

Kleedjesmarkt voor kinderen bij 2Switch Raalte

De zomervakantie komt er weer bijna aan! En wat is er voor kinderen nu fijner dan zelf wat vakantiegeld te kunnen verdienen om extra veel leuke dingen te doen. Daarom organiseert kringloopwinkel 2Switch in Raalte een op zaterdag 14 juli een kleedjesmarkt. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud mogen hier hun oude speelgoed verkopen tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Deelnemen is gratis.
Alles wat niet verkocht wordt (en compleet en niet stuk is) mag na de markt in de kringloopwinkel worden achtergelaten.

Kringloopwinkel Woord en Daad Waddinxveen houdt boekenmarkt

Aanstaande zaterdag, 23 juni, organiseert de kringloopwinkel van Stichting Woord en Daad in Waddinxveen een gezellige boekenmarkt.
De markt is te bezoeken tussen 10.00 uur en 15.00 uur tegenover de winkel aan de Mercuriusweg. U vindt hier vele soorten tweedehands boeken, waaronder ook vele kinderboeken. Voor andere artikelen kunt u deze dag ook gewoon bij de kringloopwinkel zelf terecht. De koffie staat hier voor u klaar.

De opbrengt van de boekenmarkt komt geheel ten goede aan Stichting Woord en Daad die armoede bestrijdt in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Kringloop De Veurdele Noordwolde officieel geopend

Burgemeester André van de Nadort van gemeente Noordwolde heeft afgelopen vrijdag kringloopwinkel De Veurdele aan de Hellingstraat officieel geopend.

Zelfde gemeente, nieuwe locatie
De kringloopwinkel is binnen eigen gemeente verhuist van de Molenstraat naar deze nieuwe locatie naast de brandweerkazerne. Al vanaf 10 april is het nieuwe pand in gebruik voor de inbreng van goederen die aan de achterkant van het gebouw worden binnengebracht.

Kringloop Amersfoort is Leerbedrijf van 2018

Kringloop Amersfoort is deze week uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van 2018’ tijdens het Uitblinkersgala in de Stadschouwburg Utrecht. Het kringloopbedrijf was hiervoor genomineerd door ROC Midden-Nederland.
De prijs, een doorgeefcheque van 2500 euro, werd in ontvangst genomen door de dolblije directeur Mieke Bleij en praktijkbegeleider Teun Rook.

Kringloopwinkel De Cirkel heeft last van illegaal dumpen afval rondom winkel

Ondanks dat we in de gehele wereld meer en meer aan het toewerken zijn naar een circulaire economie waarbij afval niet meer bestaat, blijft het illegaal dumpen van afval nog steeds een probleem. Kringloopwinkel De Cirkel in Borculo merkt dit ook. Wanneer de winkel gesloten is wordt er met regelmaat afval rondom de winkel achtergelaten. De Cirkel wordt hiermee niet alleen met kosten opgezadeld om het afval te verwijderen, medewerkers maken zich ook zorgen om kinderen die het afval vinden en ermee gaan spelen.

Gratis workshop bij kringloop Aktief Doetinchem

Aanstaande zaterdag 2 juni bent u welkom in kringloopwinkel Aktief in Doetinchem voor een gezellige workshop. Tijdens de workshop maakt u een tennisbalbijtertje. Van een tennisbal maakt u een handige bewaarplek voor u sleutelbos zodat u deze nooit meer kwijtraakt. Deelnemen aan de workshop is geheel gratis en ook alle materialen worden voorzien. U ben welkom om 14.00 uur en de workshop duurt tot ongeveer 16.00 uur. Als u wilt deelnemen dient u zich vooraf aan te melden via de website van Aktief of middels het aanmeldformulier dat u in de winkel kunt vinden.

Repair Café bij Kringloopwinkel Vries

Aanstaande vrijdag, 25 mei, is er weer Repair Café bij Kringloopwinkel Vries. U bent welkom tussen 13.00 uur en 16.30 uur om de vrijwilligers te vragen iets te repareren voor u. Dit kan van alles zijn, van broodrooster tot fiets en van speelgoed tot lampen. Als het kapot is, dan proberen de vrijwilligers in het Repair Café dit weer een tweede leven te geven.

Kringloopwinkel De Marske Hippolytushoef moet sluiten

Voorzitter van Stichting Netwerk Roemenië (SNR), Dick Krabbendam, is bezorgd over de toekomst van kringloopwinkel De Marske aan de Irisstraat in Hippolytushoef. De winkel moet over enige tijd het antikraakpand waarin het gevestigd is verlaten omdat de gemeente het als tijdelijk onderkomen voor basisschool De Kei wil gebruiken vanwege een verbouwing.

Kringloop Kiekeboe Goor op zoek naar vrijwilligers

Kringloopwinkel Kiekeboe in Goor is zeer populair in de omgeving en dus drukbezocht. Hierdoor loopt de kringloopwinkel momenteel tegen een personeelsgebrek aan. Er wordt daarom dringend gezocht naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk zouden vinden een handje te helpen in de gezellige kringloopwinkel. De winkel zelf is zes dagen per week geopend. Daarnaast rijdt de Kiekeboe-bus langst mensen thuis op spullen op te halen voor de verkoop of verkochte goederen af te leveren.

Inbraak bij SOEK Oegstgeest

Er is ingebroken bij de kringloopwinkel van SOEK aan de Endegeesterstraatweg in Oegstgeest. De inbreker heeft in de nacht het raam geforceerd om binnen te komen en is er vervolgens vandoor gegaan met de inhoud van de kluis en een aantal sieraden.
Het gestolen geld was bestemd voor goede doelen. SOEK heeft aangifte gedaan bij de politie maar de dader is nog niet gevonden.

Uitverkoop bij kringloop De Hoven Delft wegens sluiting

Kringloop De Hoven aan de Papsouwselaan in Delft zal volgende week zaterdag 12 mei voor het laatst geopend zijn. De kringloopwinkel heeft meerdere jaren zeer succesvol gedraaid maar de opbrengst bleek nu toch niet genoeg te zijn.

Huur te hoog
“Helaas kan ik de huur niet meer opbrengen”, laat de eigenaar van De Hoven weten. “Ik ben de winkel toentertijd gestart met een zakenpartner die meer geld had, maar helaas is hij eruit gestapt. In mijn eentje kan ik mijn hoofd niet meer boven water houden”.

Kringloopwinkel Groesbeek verrast 17 gezinnen Voedselbank

Kringloopwinkel Sint Michael aan de Industrieweg in Groesbeek heeft 17 gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar die bij de Voedselbank komen in gemeente Berg en Dal een gezinskaart voor Park Tivoli geschonken. Een donatie van een paar duizend euro, maar voor een zeer goed doel.
Eigenaar van de kringloop, André Brouwer, wilde op deze manier deze jonge gezinnen die allen krap bij kas zitten een hart onder de riem steken. Met de gezinskaart mogen de gezinnen het gehele jaar door gratis het amusementspark binnen en kunnen ze even onbezorgd genieten.

Workshop etagère maken bij Aktief Doetinchem

Kringloopwinkel Aktief in Doetinchem organiseert op aanstaande zaterdag 28 april een gezellige workshop etagère maken. U kunt u voor deze workshop aanmelden op de de website www.aktiefonline.nl of door het aanmeldformulier in te vullen in de winkel. Het maakt niet uit of u al ervaring heeft met het inrichten van etagères, iedereen mag meedoen!

Nieuwe winkel van De Kilomeet opent in Sint-Niklaas

Kringloop Den Azalee opent aanstaande zaterdag 21 april een outletwinkel van De Kilomeet aan de Kluizenmeersen in Sint-Niklaas in België. Hiermee is dit de eerste Kilomeet in Waasland. Er zijn er al wel vijf te vinden in Vlaanderen. Bij deze bijzondere winkel kunt u textiel per kilo en meubelen per meter kopen voor de allerlaagste prijzen. De goederen worden in bulk aangevoerd en er kan dan ook flink ingekocht worden.

Pagina's