Oorlogsbrief kringloop Enschede

In de Kringloop Enschede was een opmerkelijk vondst door Simone Overkamp gedaan. Ze kocht voor een euro een ingelijst enveloppe met daarin een oorlogsbrief. Inmiddels is de oorlogsbrief terug bij de familie aan wie hij 72 jaar geleden gericht was.

De brief was geschreven door oorlogsweduwe Violet Morgan uit Swansea (Wales). Zij bedankt in haar brief de familie Zanderinks voor hun inspanning voor haar overleden man en zijn vrienden. Haar man, John Morgan, en zijn vier vrienden kwamen om het leven doordat hun Halifax-bommenwerper in 1944 boven De Lutte was neergeschoten. De familie Zanderinks heeft zich ingespannen voor de begrafenis van deze mannen.

Simone Overkamp heeft via Facebook e.d. getracht de familie te vinden. Nadat er een artikel over de vondst gepubliceerd was heeft Anne Bronebroek-Zanderinks zich bij Simone gemeld. Ze verteld dat de brief aan haar grootouders gericht was, Dieks en Hanna Zanderink. De vader van Anne, Hendrik, heeft ook geholpen. Na het overlijden van haar grootouders is de brief op de boerderij gebleven. Hier woonde Teun, de broer van haar vader en haar oom, nog. Hij is later verhuist naar Enschede en in een verzorgingstehuis terecht gekomen. De brief is per ongeluk naar de kringloop gebracht.

De familie is erg blij dat de brief weer terug is, ook al wisten de kleinkinderen niets van het bestaan ervan af.