Nieuwe kringloop in Almelo

Kringloopwinkel Wawollie is weer terug in Almelo na een grote verbouwing. Een oud supermarktpand is verbouwd tot kringloop. De kringloop bevindt zich aan het Wethouder van Dronkelaarplein. Vele vrijwilligers hebben hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Zonder subsidie.

In 2014 is de kringloopwinkel vertrokken uit Almelo na conflicten met omliggende bedrijven en de gemeenten. De kringloop was toen aan de Plesmanweg gevestigd, de bedrijven vonden dit niet passend.

Wawollie komt nu op een plek niet ver van het centrum in een 2000 vierkante meter groot pand. Directeur Messie van Wawollie gaf maandag aan dat hij niet zeker wist of woensdag alles klaar zou zijn, maar de kringloopwinkel gaat hoe dan ook open. Bedrijfsleider Peter de Leeuw heeft wel grote ambities. Hij wilt dat dit filiaal in Almelo De Bijenkorf onder de kringloopwinkels wordt.

Wawollie telt nu weer vier kringloopwinkels. Twee zijn gevestigd in Utrecht, één in Haaksbergen en de nieuwste vestiging zit dus in Almelo. Het filiaal in Goor is vorig jaar afgebrand en hierna failliet gegaan. Dit had geen gevolgen voor de andere vestigingen.