Officiële opening van It's kringloop Dronten

Op vrijdag 18 november om 3 uur 's middags zal de officiële opening van It's kringloop aan De Noord 53 in Dronten plaatsvinden. Wethouder Peter van Bergen zal de opening verzorgen.

Er is al een paar maanden geleden gestart met een werkplaats voor het maken en opknappen van meubels. Kortgeleden is er ook gestart met het Atelier en het Repair Café. Begin 2017 moet It’s Café ook geopend zijn. Als laatste wordt er een kledingbank geopend voor mensen in financiële noodop 1 februari. Bij al deze onderdelen zullen vrijwilligers geplaatst worden.

It's kringloop is niet alleen een gewone kringloopwinkel, maar ook een ontmoetingsplaats voor mensen die daar behoefte aan hebben. Het gaat volgens eigenaar Jan de Lange niet alleen om het hergebruiken van materialen. Ze willen ook mensen ondersteunen die dit financieel of sociaal nodig hebben, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden een een bijdrage leveren aan de integratie van vluchtelingen.

Op 19 november zal er bij It's kringloop een podium met muziek en zijn diverse activiteiten zijn ter gelegenheid van een open dag in samenwerking met Voedselbank Dronten en de Speelgoedbank.