Winkeldieven bij kringloop Deventer

Er zijn in Deventer op één dag twee winkeldieven getrapt. Op maandag werd er kort na de middag een 59-jarige man aangehouden. Hij probeerde een paar dvd's te stelen. Later die dag werd een 60-jarige vrouw aangehouden. Ze probeerde glazen, bestek, lampen en een muts te stelen.

Dit is de eerste keer dat er twee winkeldieven op één dag worden betrapt in de kringloop. Er is wel eens een stelend echtpaar geweest, maar nooit twee los van elkaar staande dieven.

Beide dieven zijn meegenomen naar het politiebureau. Het is nog onduidelijk wat voor straf de vrouw krijgt. De man heeft in ieder geval een winkelontzegging voor twaalf maanden gekregen. Het OM besluit of er nog verdere vervolging plaats zal vinden.

Woordvoerder van kringloopwinkel 'Het Goed' geeft aan dat er helaas vaak sprake is van diefstal in de winkel. Volgens vast protocol worden winkeldieven altijd meegenomen naar een afzonderlijke ruimte en wordt de politie gebeld. Tot op heden zijn er nog geen geweldincidenten geweest. De winkel doet zijn best om een veilige omgeving te creëren voor zowel de klanten als het personeel.