Kringloopwinkel Harderwijk verhuist

De Kringloopwinkel in Harderwijk is verhuist. Voor 30 december zat de winkel aan de Vondellaan. Vanaf vandaag zijn de deuren voor bezoekers geopend aan de Deventerweg 6.

Het pand aan de Vondellaan was altijd al tijdelijk. Dit was namelijk een slooppand. De eigenaar, Richard Schildkamp, vertelt dat ze ten eerste een contract voor 7 maanden gekregen. Dit was geen probleem, omdat eerst gekeken moest worden of de winkel aan zou slaan. Op de eerste dag stonden er direct dertig mensen te wachten op de stoep. Uiteindelijk heeft de winkel vijfenhalf jaar op de Vondellaan gezeten.

Schildkamp geeft aan blij te zijn met het nieuwe pand. Het is namelijk een mooi, niet te groot, pand in een goede wijk. Het vorige pand zat ook op een prima plek, maar hierin wilde hij liever geen geld investeren. De vorig winkel had dus bijvoorbeeld geen isolatie.

Als eerste doel wilt de winkel zich richten op het milieu. Spullen kunnen namelijk vaak nog hergebruikt worden. Ook wilt de winkel zich richten op het laag houden van de kosten en daarmee ook de prijzen, als laatste heeft de winkel als doel om de wezen en weduwen op de wereld te steunen.

Vandaag, maandag 16 januari, gaan de deuren om 13.00 uur open. De winkel zal op maandag van 13.00 tot 18.00 open zijn, op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Mocht u spullen willen inleveren, dan kan dit ook tijdens de openingstijden. Alle bezoekers krijgen een gratis kopje koffie of thee. Ook kunt u buiten een boodschappenkar vinden met gratis spulletjes.